UKRAJINCI NAPRAVILI PUSTOŠ NA KRIMU: Satelitski snimci pokazali razmere razaranja na okupiranom poluostrvu (VIDEO)

Autor:

Svet

17.05.2024

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je treći napad u dva dana na Sevastopolj.

UKRAJINCI NAPRAVILI PUSTOŠ NA KRIMU: Satelitski snimci pokazali razmere razaranja na okupiranom poluostrvu (VIDEO)

Foto: Tanjug/Satellite image ©2024 Maxar Technologies via AP

Nakon što su desetine dronova napale Krim, satelitski snimci koje je objavio "Makar Technologies", 16. maja, pokazuju razmere razaranja na Krimu.

Na snimku se vidi vazdušna baza Belbek u blizini Sevastopolja na Krimu, kao i borbeni avioni MiG-29 i MiG-31 za koje se čini da su oštećeni u Belbeku. Takođe možete videti uništeno skladište goriva u vazduhoplovnoj bazi Belbek, kao i uništeni avion SU-27.

CNN piše i o satelitskim snimcima koji pokazuju tri uništena ruska aviona i oštećene zgrade u vazduhoplovnoj bazi Belbek u okupiranom lučkom gradu Sevastopolju.

Na snimku se vide dva izgorela aviona na glavnoj liniji leta u Belbeku, a treći je parkiran na zaštitnom nasipu. Satelitski snimci pokazuju jednu porušenu zgradu u blizini i još jednu, koja je pretrpela značajna oštećenja.

CNN dodaje da nijedan satelitski snimak do sada ne potvrđuje da je pogođeno skladište raketa ili artiljerije, niti da je došlo do sekundarnih detonacija.

Podsetimo, desetine dronova napalo je Sevastopolj i obližnju Balaklavu u ranim jutarnjim satima, uzrokujući delimične nestanke struje, saopštio je Mihail Razvožajev, zvaničnik Sevastopolja koga su postavili Rusi.

Ovo je treći napad u dva dana na Sevastopolj. Ruski zvaničnici i lokalni Telegram kanali izvestili su o napadima na ruski vojni aerodrom Belbek kod Sevastopolja tokom noći 15. maja i kasnije te večeri.

Dronovi i projektili su rano jutros pogodili i rafineriju nafte i luku u ruskom gradu Novorosijsku, uzrokujući eksplozije i nestanke struje, javio je ruski Telegram kanal Astra.

Lokalni stanovnici prijavili su da su tokom noći čuli najmanje osam eksplozija u Novorosijsku. Raketa je pogodila luku i izazvala požar, rekli su stanovnici. Napadnuti su i terminal mazuta u Novorosijsku i terminal Transnjefta. Novorosijsk je navodno ostao bez struje tokom napada.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading