"BLIZU SMO TAČKE BEZ POVRATKA" Putin izdao zlokobno upozorenje, sve ukazuje na JEDNU stvar

Autor:

Svet

14.06.2024

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije je rekao da je vreme da se razgovara o novom sistemu bezbednosti u Evropi i Evroaziji.

"BLIZU SMO TAČKE BEZ POVRATKA" Putin izdao zlokobno upozorenje, sve ukazuje na JEDNU stvar

Foto: AP Alexander Kazakov

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, izneo je upozorenje, koje bi moglo da ukaže da planira napad na zemlje Zapada, ali je istovremeno rekao da se mora "pronaći način da se sarađuje i koegzistira".

Putin je najpre rekao da se došlo "blizu tačke bez povratka".

- Sebičnost i licemerje zapadnih zemalja doveli su do opasnog preokreta i približili smo se tački bez povratka - rekao je Vladimir Putin.

Govoreći na sastanku sa zvaničnicima ruskog Ministarstva spoljnih poslova, lider Kremlja izdao je zlokobno upozorenje optužujući Vašington da podriva globalnu bezbednost zbog njegovog izlaska iz paktova o naoružanju.

On je takođe rekao da krađa ruske imovine Zapada neće ostati nekažnjena.

- Vašington se jednostrano povukao iz različitih ugovora o kontroli naoružanja. Na kraju krajeva, sebičnost i licemerje zapadnih zemalja doveli su do opasnog preokreta i približili smo se tački bez povratka. Želeli su da nanesu strateški poraz Rusiji uprkos njenim nuklearnim arsenalima, to je ono što je zapadna politika. Oni ili ne razumeju pretnje koje stvaraju ili jednostavno veruju u svoju nekažnjivost i isključivu prirodu. I jedno i drugo može dovesti do tragedije - naveo je Putin.

Međutim, Putin je u jednom trenutku rekao i da Zapad mora da pronađe način da sarađuje sa Rusijom.

Rekao je da se zapadni model globalne bezbednosti urušava i da je vreme da se umesto njega stvori novi i stabilniji sistem.

- Očigledno, svedoci smo urušavanja evroatlantskog sistema bezbednosti. On danas jednostavno ne postoji, treba ga suštinski stvarati iznova. Sve to zahteva da zajedno sa našim partnerima, sa svim zainteresovanim državama, a ima ih mnogo, razradimo sopstvene opcije za obezbeđenje bezbednosti u Evroaziji, predlažući ih potom za širu međunarodnu diskusiju - dodao je Putin.

Predsednik Rusije je rekao da je vreme da se razgovara o novom sistemu bezbednosti u Evropi i Evroaziji, a Rusija je otvorena za razgovor o tome sa svima, uključujući i NATO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading