UKRAJINCI UDARILI PO RUSKOJ TERITORIJI: Gori rafinerija Rosnjefta, jedna od najznačajnijih u zemlji (VIDEO)

Autor:

Svet

01.05.2024

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka 2024. ukrajinske bespilotne letelice izvele su više od 10 napada na ruske rafinerije i skladišta nafte.

UKRAJINCI UDARILI PO RUSKOJ TERITORIJI: Gori rafinerija Rosnjefta, jedna od najznačajnijih u zemlji (VIDEO)

Foto: X/UkraineNewsLive/Printscreen

Ukrajinske oružane snage izvele su u ranim jutarnjim satima napade dronovima na tri ruska regiona, saopštili su danas ruski zvaničnici.

Ruski mediji su preneli da je nakon napada došlo do požara u rafineriji motornog ulja u Rjazanskoj oblasti, prenosi Rojters.

Ruski Telegram kanal Baza, koji je blizak ruskim bezbednosnim službama, potvrdio je da je napad ukrajinskih dronova izazvao požar na rafineriji nafte u Rjazanu.

Ova rafinerija, koja je u vlasništvu korporacije Rosnjeft, prerađuje oko 5,8 odsto od ukupno prerađene nafte u Rusiji i bila je česta meta ukrajinskih vazdušnih napada, navodi Rojters.

Pavel Malkov, guverner Rjazanske oblasti koja se na severozapadu graniči sa Moskovskom oblašću, rekao je da nema povređenih u napadima dronovima.

Guverneri Kurske i Voronježske oblasti na jugozapadu Rusije, blizu granice sa Ukrajinom, takođe su prijavili ukrajinske napade dronovima na njihove teritorije, navodeći da nema ni štete ni povređenih.

Podsetimo, od početka 2024. ukrajinske bespilotne letelice izvele su više od 10 napada na ruske rafinerije i skladišta nafte.

Krajem marta, Rojters je izvestio da je Rusija naglo povećala uvoz beloruskog benzina zbog napada dronovima na rafinerije.

U januaru Rusija nije kupovala benzin od Belorusije, ali je već u februaru uvezla 590 tona, a u martu već tri hiljade tona goriva.

Ruska vlada je 1. marta zabranila izvoz benzina na šest meseci i povećala standard prodaje dizel goriva na berzi na 16%.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading