STRAVIČAN BILANS NAPADA NA VOJNI AERODROM: Poginulo 20 ruskih vojnika i uništeno najmanje šest aviona (VIDEO)

Autor:

Svet

05.04.2024

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima guvernera Rostovske oblasti, Vasilija Golubeva, sistemi PVO oborili su više od 40 ciljeva u Morozovskom regionu.

STRAVIČAN BILANS NAPADA NA VOJNI AERODROM: Poginulo 20 ruskih vojnika i uništeno najmanje šest aviona (VIDEO)

Foto: X/ O Apolo/Printscreen

U noći na 5. april ukrajinski dronovi napali su vojni aerodrom Morozovsk u Rostovskoj oblasti, navode izvori ukrajinskog izdanja Hromadske.

Prema njihovim rečima, u napadu je uništeno najmanje šest ruskih aviona, a još osam je značajno oštećeno. Sagovornici izdanja tvrde i da je tokom napada poginulo ili povređeno 20 ruskih vojnika.

Svedoci su primetili brojne dronove na nebu i izbrojali više od 60 eksplozija, prenosi Ukrainska pravda. Nakon napada, jedan broj okruga ostao je bez struje.

Hromadske piše da su napad na aerodrom organizovali Služba bezbednosti Ukrajine i ukrajinska vojska. O tome izveštavaju i izvori RBC-Ukrajina. Prema pisanju publikacije, na aerodromu su bili bazirani bombarderi Su-24, Su-24M, Su-34 koje ruske trupe koriste za napad na položaje Oružanih snaga Ukrajine i ukrajinske gradove na prvoj liniji fronta. Vojni aerodrom se nalazi 3 kilometra jugozapadno od grada Morozovsk.

Na društvenim mrežama pojavila se serija video snimaka na kojima se vidi kako ruski sistemi obaraju ukrajinske dronove. Uprkos tome, čini se da su najmanje dva drona pogodila neke od ciljeva na zemlji, nakon čega su usledile eksplozije.

Rusko Ministarstvo odbrane i nezavisni izvori još nisu potvrdili napad na aerodrom, uništenje ili oštećenje ruskih aviona.

U noći na 5. april, iznad Rostovske oblasti, kako je ranije saopštio ruski vojni resor, oborena su 44 ukrajinska dronova. Prema rečima guvernera Rostovske oblasti, Vasilija Golubeva, sistemi PVO oborili su više od 40 ciljeva u Morozovskom regionu. Guverner u svojoj poruci nije pomenuo napad na aerodrom.

Podsetimo, u prethodnom ruskom napadu na ukrajinski grad Harkov poginule su najmanje četiri osobe, a ranjeno je 12 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading