VELIKA PROMENA U CRNOJ GORI: Više se neće raditi OSAM sati!

Autor:

Svet

29.04.2024

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova vest je obradovala sve građane Crne Gore

VELIKA PROMENA U CRNOJ GORI: Više se neće raditi OSAM sati!

Foto: Shutterstock

Ministarka rada i socijalnog staranja Crne Gore, Naida Nišić, najavila je da bi do kraja godine moglo doći do uvođenja sedmočasovnog radnog vremena u zemlji.

Ova najava izazvala je pažnju javnosti i radnika, te se očekuje da će ova promena imati značajan uticaj na radne uslove i produktivnost zaposlenih.

Nišić je takođe istakla da će socijalna davanja u budućnosti biti pravičnija, što će biti od velikog značaja za socijalno ugrožene građane, preneo je Tanjug.

Ova najava nagoveštava promene u sistemu socijalne zaštite, koje bi trebalo da obezbede bolje uslove za one kojima je pomoć najpotrebnija.

Ministarka je istakla da neće biti ukidanja Fonda PIO, ali da će on biti reformisan.

Ova izjava sugeriše da postoji nameravanje da se unaprede penzioni sistemi i da se omogući bolja zaštita penzionerima, preneo je Tanjug.

Nišić je istakla da je najveća nepravda pričinjena penzionerima koji su radni vek proveli u različitim državama, te je posebno ukazala na oko 3.500 penzionera iz bivših jugoslovenskih država koji primaju penzije koje su, kada se saberu, niže od prosečne.

Ova činjenica ukazuje na potrebu za sistemskim rešenjima koja bi obezbedila pravičniji tretman ove populacije.

Ministarkina najava o uvođenju sedmočasovnog radnog vremena, pravičnijim socijalnim davanjima i reformisanju Fonda PIO predstavlja značajan korak ka unapređenju radnih uslova i socijalne zaštite u Crnoj Gori.

Očekuje se da će ove mere imati pozitivan uticaj na život građana i doprineti boljoj socijalnoj inkluziji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading