"ZA SVAKOG UBIJENOG VOJNIKA NAGRADA" Moskva poručila da neće biti zarobljenika u ratu sa NATO u Ukrajini

Autor:

Svet

05.04.2024

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji ruski lider navodi da će NATO trupe postati deo regularnih ukrajinskih snaga i da će ih Rusija tretirati kao elitne odrede poput nacističkih SS divizija.

"ZA SVAKOG UBIJENOG VOJNIKA NAGRADA" Moskva poručila da neće biti zarobljenika u ratu sa NATO u Ukrajini

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock, printscreen

Zamenik predsednika Savete bezbednosti Rusije i nekadašnji ruski predsednik, Dmitrij Medvedev, smatra da za svakog NATO vojnika ubijenog u Ukrajini mora da sledi maksimalna nagrada.

Medvedev se osvrnuo na navode da će NATO poslati trupe u Ukrajinu i upozorava da će za njih važiti samo jedno pravilo.

- Naši NATO prijatelji dobili su novu mantru. Sada kolektivno govore da intervencija u Ukrajini nije u planu. Samo će neke trupe ući u oblast blizu Lavova i možda Kijeva da bi rasteretile ukrajinsku vojsku. Samo će elitni specijalci biti raspoređeni na neka mesta. Ništa više od toga - napisao je Medvedev na svom profilu na društvenoj mreži X.

Nekadašnji ruski lider navodi da će NATO trupe postati deo regularnih ukrajinskih snaga i da ih Rusija neće tretirati kao običnog neprijatelja već kao elitne odrede poput nacističkih SS divizija.

- Za te prekookeanske vaške, koje za razliku od nesrećnih Ukrajinaca nisu bili prinuđeni da ratuju, može postojati samo jedno pravilo - nema zarobljenika! A za svakog ubijenog NATO borca mora postojati maksimalna nagrada. I nema vraćanja tela - oštar je Medvedev.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev, nedavno je poručio i da će uništenje francuske vojske biti prioritetni zadatak ruskih oružanih snaga ako se pojave u Ukrajini.

Podsetimo, prema rečima konsultanta američkog Stejt departmenta, Edvarda Lutvaka, Britanija, Francuska i nordijske zemlje već tajno pripremaju slanje trupa u Ukrajinu.

On ističe da ove zemlje planiraju slanje kako malih elitnih jedinica, tako i pomoćnog osoblja koje bi moglo ostati dalje od linije fronta.

Prema Lutvaku, ove zemlje će morati da preuzmu obuku regruta i popravku opreme, omogućavajući tako ukrajinskim kolegama da se fokusiraju na borbene zadatke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading