SKANDAL TRESE VELIKU BRITANIJU! Riši Sunak favorizuje bogate donatore, a PROGONI bolesne i invalide!

Autor:

Svet

29.04.2024

23:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušaj stvaranja jaza između radne populacije i onih koji se suočavaju sa zdravstvenim izazovima izazvao je zabrinutost i izazvao optužbe za prevaru Konzervativaca.

SKANDAL TRESE VELIKU BRITANIJU! Riši Sunak favorizuje bogate donatore, a PROGONI bolesne i invalide!

Foto: Tanjug/AP

Riši Sunak, multi-milioner i istaknuta ličnost u Konzervativnoj stranci, postao je meta žestoke kritike zbog oslanjanja svoje stranke na značajne donacije tajkuna, neki od kojih navodno izbegavaju plaćanje svojih poreza u Velikoj Britaniji. To je izazvalo snažnu kritiku Sunakovog ciljanja i demonizacije najranjivijih i najsiromašnijih pojedinaca u zemlji, potez koji je označen kao prezriv i polarizujući.

Napad na bolesne i osobe sa invaliditetom

Sunakove politike optužene su da odzvanjaju starom i diskreditovanom taktikom Konzervativne stranke "deli i vladaj", posebno u kontekstu bolesnih i osoba sa invaliditetom. Pokušaj stvaranja jaza između radne populacije i onih koji se suočavaju sa zdravstvenim izazovima izazvao je zabrinutost i izazvao optužbe za prevaru Konzervativaca. Iako su preduzete mere za suzbijanje lažnih zahteva, fokus izgleda da je na stigmatizaciji tražilaca kroz javno identifikovanje i smanjenje beneficija, prenosi Mirror.

Debata o Pomognutom Umiranju

Nedavna diskusija o pomognutom umiranju, tema o kojoj se nije raspravljalo u donjem domu od 2015. godine, ukazuje na primetan pomak u društvenim stavovima. I Keir Starmer i Rishi Sunak su se obavezali da će prioritet dati zakonodavstvu o ovoj temi ako budu izabrani, što pokazuje spremnost da se usklade sa većinskim mišljenjem. Kontroverzna priroda ove debate, posebno u poređenju sa praksom Dignitasa u Švajcarskoj, ističe potrebu za otvorenom i poštovanom dijalogu.

U Škotskoj, ostavka prvog ministra Humze Yousafa nakon relativno kratkog mandata odražava nemir unutar SNP-a. Serija skandala bacila je sumnju na održivost pokreta za nezavisnost, signalizirajući potencijalne izazove na horizontu.

Složeno preplitanje poreskih politika, reformi socijalne zaštite i društvenih stavova čini važan deo aktuelnog političkog diskursa, dok lideri i stranke plove kroz kompleksnosti javnog mnjenja i upravljanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading