PUTIN BESAN ZBOG ATENTATA NA NJEGOVOG PRIJATELJA ROBERTA FICA! Ruski lider ne oprašta ovakve stvari! Poslao SNAŽNU poruku!

Autor:

Svet

15.05.2024

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad se dogodio nakon sednice vlade u gradu Handlova, oko 150 kilometara udaljenom od Bratislave

PUTIN BESAN ZBOG ATENTATA NA NJEGOVOG PRIJATELJA ROBERTA FICA! Ruski lider ne oprašta ovakve stvari! Poslao SNAŽNU poruku!

Foto: RIA Novosti/Printscreen

Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je telegram slovačkoj predsednici Zuzani Čaputovoj, izražavajući svoju podršku i želje za brzim oporavkom premijera Roberta Fica.

Putin je istakao Ficove hrabrosti i jaku volju, te izrazio nadu da će mu te osobine pomoći u teškoj situaciji.

Slovački premijer Robert Fico postao je meta atentata, kada je napadač pucao na njega i pogodio ga u stomak i grudi.

Prema izveštajima, Fico je bio teško povređen i hitno je prebačen na operaciju, nakon što je napadač ispalio nekoliko hitaca na njega.

- Poznajem Roberta Fica kao hrabrog i čoveka jake volje, zaista se nadam da će mu ovi kvaliteti pomoći da preživi u ovoj teškoj situaciji. Prenesite mu reči najiskrenije podrške, kao i želje za brz i potpuni oporavak - kaže se u Putinovom telegramu.

- Atentat na slovačkog premijera Roberta Fica nema opravdanja, to je gnusan zločin - kazao je Putin u poruci koju je uputio svojoj slovačkoj koleginici Zuzani Čaputovoj.

- Sa ogorčenjem sam saznao za pokušaj ubistva Roberta Fica, predsednika Vlade Slovačke, ovaj monstruozni zločin ne može imati nikakvog opravdanja - kazao je Putin.

- Poznajem Roberta Fica kao hrabrog i jakog čoveka, zaista se nadam da će mu ovi kvaliteti pomoći da pregura ovu tešku situaciju - kazao je ruski lider.

Napad se dogodio nakon sednice vlade u gradu Handlova, oko 150 kilometara udaljenom od Bratislave.

Prema svedočenjima očevidaca, napadač je prišao Ficu i izgovorio njegovo ime pre nego što je otvorio vatru.

Nakon brze reakcije telohranitelja, premijer je prevezen helikopterom u bolnicu, dok je napadač ubrzo savladan od strane policije.

Ovaj napad izazvao je šok i zabrinutost u Slovačkoj, dok su građani i političari izrazili svoju podršku premijeru Ficu i osudili ovaj nasilni čin.

S obzirom na politički značaj Roberta Fica u Slovačkoj, atentat je izazvao veliku pažnju javnosti i političke zajednice.

Očekuje se da će istraga o ovom događaju biti temeljita i da će rezultirati pravdom za sve učesnike.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
sale

15.05.2024 19:35

Iza ovog gnusnog pokusaja ubistva sto amerika Da dozem drugima iz evrope ako nebudu bili poltroni verne sluge