PREDSEDNICA SLOVAČKE NA IVICI SUZA! Izašla na konferenciju, njene reči paraju SRCA! "Molim vas, hajde da prekinemo..." (VIDEO)

Autor:

Svet

15.05.2024

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cela zemlja je sada u molitvama za svog premijera Roberta Fica

PREDSEDNICA SLOVAČKE NA IVICI SUZA! Izašla na konferenciju, njene reči paraju SRCA! "Molim vas, hajde da prekinemo..." (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Aktuality.sk

U Slovačkoj je danas poku[an atentat na slova;kog premijera Roberta Fica, koji je tom prilikom teško ranjen. Hitno je prevezen helikopterom u Banjsku Bistricu gde će biti podvrgnut hitnoj operaciji.

Nakon atentata, predsednica Slovačke Zuzana Čaputova se oglasila i uputila snažnu poruku javnosti.

Istakla je da retorika mržnje može dovesti do delovanja iz mržnje te je apelovala na prekid takvih postupaka.

Čaputova je naglasila da je fizički napad na premijera ne samo napad na čoveka, već i na demokratiju, ističući da je svako nasilje neprihvatljivo.

Pozvala je društvo da se udruži u sprečavanju širenja nasilja i da se fokusira na najvažniju stvar - oporavak Roberta Fica.

- Šokirana sam, svi smo šokirani strašnim i zlonamernim napadom na premijera Roberta Fica. Desilo se nešto, čiju ozbiljnost verovatno još ne možemo ni da shvatimo. Fizički napad na premijera je pre svega napad na čoveka, ali i na demokratiju. Svaka vrsta nasilja je apsolutno neprihvatljiva. Retorika mržnje kojoj svedočimo u društvu dovodi do dela mržnje. Hajde da to prekinemo. Policija je uhapsila počinioca, a kada bude bilo moguće svakako će nam dati više informacija. Do tada, molim vas, ne donosimo brze presude. I razmislimo o najvažnijem, a to je jedino u ovom trenutku, da se Robert Fico što pre oporavi - rekla je predsednica.

Ovo je bio šokantan događaj za Slovačku i ceo region, a reakcija predsednice Čaputove jasno ukazuje na ozbiljnost situacije.

- Na Fica je izvršen atentat. Više puta je pogođen i trenutno se nalazi u životnoj opasnosti. Njega su helikopterom prevezli do obližnje Banske Bistrice, jer bi trajalo predugo da dođe do Bratislave zbog neophodnosti hitne operacije. Narednih nekoliko časova je ključno - navodi se na Ficovom Fejsbuk profilu.

Slovački mediji su naveli da je uhapšen atentator (71) i da je iz grada Levice u Slovačkoj.

Nešto ranije, slovački mediji su preneli da je atentator prišao iz mase Ficu u gradu Handlova, gde se održavala sednica vlade i da mu je uzviknuo "Robo, dođi ovamo", pre nego što je ispalio dva ili tri hica u njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading