ORBAN ZAGRMEO ZBOG UŽASNIH VESTI IZ SLOVAČKE! Hitno se oglasio kad je čuo da mu je PRIJATELJ upucan u atentatu!

Autor:

Svet

15.05.2024

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač je na slovačkog premijera Roberta Fica je odmah uhapšen

ORBAN ZAGRMEO ZBOG UŽASNIH VESTI IZ SLOVAČKE! Hitno se oglasio kad je čuo da mu je PRIJATELJ upucan u atentatu!

Foto: Tanjug/AP

Premijer Mađarske Viktor Orban izrazio je duboko šokiranje i osudio gnusni napad na slovačkog premijera Roberta Fica.

Orban je na društvenoj mreži Tviter napisao: "Duboko sam šokiran gnusnim napadom na mog prijatelja, premijera Roberta Fica. Molimo se za njegovo zdravlje i brz oporavak. Bog blagoslovio njega i njegovu zemlju."

 

 

Stanje povređenog premijera

Prema informacijama koje prenose pojedini slovački mediji, stanje povređenog premijera je teško i nalazi se u životnoj opasnosti i uskoro će biti operisan.

Navodno je pogođen sa dva do tri metka, pošto je napadač na njega ispalio pet hitaca.

Uhapšen napadač

Napadač je odmah uhapšen, a istraga je u toku. Detalji o motivima napada za sada nisu poznati, ali je situacija pod kontrolom slovačkih vlasti.

Premijer Fico je poznat po svojoj politici koja ponekad izaziva kontroverze, a ovaj napad je izazvao šok i zabrinutost u Slovačkoj i širom Evrope. Još uvek se čekaju zvanične informacije o motivima i pozadini ovog napada.

Reakcije javnosti

Ovaj napad je izazvao brojne reakcije javnosti i političara širom Evrope, a mnogi izražavaju solidarnost sa slovačkim premijerom i njegovom zemljom.

Nadamo se da će premijer Fico brzo ozdraviti i vratiti se obavezama na čelu svoje zemlje.

Na kraju, važno je istaći da je atentat na bilo kog političkog lidera ozbiljan događaj koji zahteva pažljivu istragu i odgovarajuće reakcije kako bi se osigurala bezbednost i stabilnost u regionu.

Podsetimo, na premijera Slovačke Roberta Fica danas je izvršen atentat, a posle niza oprečnih informacija vlada je saopštila da mu je život ugrožen i da je prebačen helikopterom u bolnicu u Banskoj Bistrici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading