JOKIĆ vs DONČIĆ: Spavanja neće biti! Još samo jedan korak je potreban - "balkanski klasik" u finalu zapada NBA lige!?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.05.2024

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropljani drže košarkaške lekcije "preko bare".

JOKIĆ vs DONČIĆ: Spavanja neće biti! Još samo jedan korak je potreban - "balkanski klasik" u finalu zapada NBA lige!?

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić je još jednom pokazao svoje majstorstvo u pobedi Dalasa nad Oklahomom.

Sjajni Slovenac je zabeležio 30 poena uz tripl-dabl učinak što je bio ključan doprinos u trijumfu njegove ekipe koja je slavila rezultatom 104:92 čime je Dalas stigao do prednosti od 3:2 u polufinalnoj plej-of seriji Zapadne konferencije NBA lige.

Iako je Luka Donči6 bio najbolji strelac lige u regularnom delu sezone, imao je priličnih poteškoća tokom plej-of serije protiv Oklahome. Nastupao je sa povredom desnog kolena i bolnim levim člankom, što ga je dovelo do "prosečnog" učinka od "samo" 22 poena uz, za njega nezadovoljavajući, šut iz igre od 39% u prva četiri meča. Međutim, u petom meču je pokazao svoju izuzetnu klasu, postigavši 30 poena uz 11 asistencija i 10 skokova, ostvarivši tako šesti triple-double u karijeri.

Pored Dončića, Derik Džons je postigao rekordnih 19 poena, dok je PiDžej Vašington dodao deset poena i isto toliko skokova za Dalas. Dalas je imao izuzetnu šutersku noć, sa 52.6% šuta iz igre. Ova pobeda stavlja Dalas u poziciju da sa pobedom u subotu kod kuće može da se plasira u finale Zapadne konferencije.

 

 

Gosti iza sebe imaju prilično loše šutersko veče ostvarivši ulinak od svega 42,5%, a istakao se Šaj Gildžos Aleksandres koji je postigao gotovo trećinu ponea Oklahome, zadržavši se na brojci od 30, dok je ostatak ekipe u ovom segmentu igre bio gotovo neprepoznatljiv.

Dalas je imao prednost od 15 poena u drugoj četvrtini, odlazeći na poluvreme sa vođstvom od 54:44. Iako je Aleksander postigao 14 poena u trećoj četvrtini, Dalas je i dalje držao prednost od 79:67. U poslednjoj četvrtini, Meveriksi su poveli sa 18 poena prednosti pre nego što je Oklahoma uspela da se vrati u meč. Ipak, Dalas je uspeo da zadrži prednost i sačuva pobedu.

Pokušavali s košarkaši Oklahome da se vrate u susret, ali su svi njihovi napadai odbijeni od večeras sjajne ekipe Dalasa.

Ovim trijumfom, kao što je već rečeno, Dalas stiže na prag konferencijskog finala. Da bi do toga stigli neophodna im je još jedna pobeda, a ljubitelji košarke širom sveta nadaju se velikom okršaju između Nikole Jokića i Luke Dončića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading