UOČI DRUGOG MEČA FINALNE SERIJE: ABA liga izdala hitno saopštenje - suđenje je ISPODPROSEČNO! Pljuštaće KAZNE!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.05.2024

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno su priznali ono što su svi videli.

UOČI DRUGOG MEČA FINALNE SERIJE: ABA liga izdala hitno saopštenje - suđenje je ISPODPROSEČNO! Pljuštaće KAZNE!

Foto: Starsport

Regionalna košarkaška ABA liga je stigla do svog najvažnijeg dela sezone. U ponedeljak 13. maja odigran je prvi meč finalne serije, a konačni nosilac "prstena" sebi će obezbediti i plasman u elitno košarkaško takmičenje za sezonu 2024/25.

Prema očekivanju, u velikom finalu o nosiocu trofeja odlučuju beogradski Večiti rivali. Prvi susret koji je odigran u dvorani "Aleksandar Nikolić" pripao je košarkašima Crvene zvezde koji su savladali Partizan rezultatom 85:82 čime su stigli do prednosti u seriji.

Uoči drugog meča crveno i crno-belih koji se igra danas (sreda, 15. maj) sa početkom od 19.30 časova, zvanično saopštenje izdala je i ABA liga i predmet saopštenja jeste suđenje u majstorici polufinalne serije u kojoj je Partizan savladao podgoričku Budućnost (100:86), ali su nakon tog meča iz redova crnogorskog kluba imali velikih zamerki na odluke delioca pravde.

Foto: Starsport

Detalj sa polufinalnog meča izeđu Partizana i Budućnosti

 

Žalbe Podgoričana potvrio je i predsednik Sudijske komisije ABA lige, Sađa Maričić:

- Pram članu 18. Ocenjivanje i odabir sudija iz Pravilnika o radu sudija na trećoj utakmici polufinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige između KK Partizan i KK Budućnost odigrane 10. maja 2024. godine u Beogradu, sudija Tomislav Hordov je ocenjen ocenom ispod proseka od strane instruktora suđenja Sudijske komisije ABA lige - stoji u saopštenju, a zatim se dodaje:

- Nakon urađene ekspertize suđenja, komisija je potvrdila ocenu instruktora. Shodno toj oceni sudija podleže kazni iz člana 20. Sankcija iz Pravilnika o radu sudija.

Na osnovu svega navedenog pretpostavlja se da navedeni delilac pravde neće imati priliku da se pojvi u finalnoj seriji, ali se istovremeno konačno i potvrdilo da je suđenje jedan od najvećih problema regionalnog košarkaškog takmičenja, a delioci pravde su neretko i glavni pokretači nastanka tenzija koje su i ovako velike kada su na programu presudne utakmice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading