"MORAO SAM DA JE UBIJEM; NISAM MOGAO DA GLEDAM KAKO PATI"! Bivši gradonačelnik optužen da je ugušio majku jastukom!

Autor:

Svet

29.04.2024

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meklin je na sudu kazao da je rekao "Žao mi je mama“ dok joj je pritiskao jastuk preko lica.

"MORAO SAM DA JE UBIJEM; NISAM MOGAO DA GLEDAM KAKO PATI"! Bivši gradonačelnik optužen da je ugušio majku jastukom!

Foto: Tanjug/AP

Bivši gradonačelnik engleskog grada Vinčestera pokušao je da "ubrza smrt svoje majke” tako što ju je ugušio jastukom kako bi joj olakšao patnju. Dejvidu Meklinu (72) sudi se nakon što je optužen da je pokušao da ubije 92-godišnju Margaret Meklin u njenoj kući u ranim satima 7. oktobra 2022. godine.

Meklin je na sudu kazao da je rekao "Žao mi je mama“ dok joj je pritiskao jastuk preko lica. Tužilac Džodi Mitel rekla je da je Meklin kasnije rekao bolničarima i policiji da "nije mogao da gleda" kako njegova majka pati, prenosi Skaj njuz.

Tužilac: Mogla je da umre bilo kada

Ona je napomenula da tužilaštvo ne tvrdi da su Meklinovi postupci prouzrokovali smrt njegove majke, iako je ona umrla otprilike u isto vreme.

- Ovo je tužan slučaj u svakom pogledu. Optuženi u ovom slučaju je Dejvid Meklin, uvaženi član zajednice, neko besprekornog karaktera, u stvari on je nekada bio gradonačelnik Vinčestera - rekla je ona.

Ona je istakla kako je niz negovatelja brinuo o 92-godišnjakinji u danima pre njene smrti. Meklin je primetio da je bdeo pored njenog kreveta „upravo zato što su lekari mislili da bi mogla da umre“.

- Nažalost, Meklin je želeo da ubrza smrt svoje majke koristeći jastuk da je uguši - rekao je Mitel.

- Značajna količina dokaza dolazi iz priznanja gospodina Meklina, njegovog priznanja, bez sumnje vođenog krivicom zbog onoga što je uradio. Gospođa Meklin je patila od brojnih zdravstvenih stanja koja su očekivala da će uskoro umreti. Tužilaštvo ne sugeriše da je g. Meklin je izazvao njenu smrt, jasno je da je mogla da umre u bilo kom trenutku zbog ovih bolesti - nastavila je.

Meklin negira optužbe

Mitel je naveo da je Meklin pozvao hitnu i rekao operateru da mu majka "umire” i da joj je on "pomogao”.

- Morao sam da je ubijem, morao sam, gušila se u sopstvenoj šmrci. Stavio sam joj jastuk preko lica. Znam da me to čini ubicom - priznao je Meklin operaterki.

Mitel je dodao da je optuženi posle hapšenja ponovio celu priču policiji.

- Ne mogu da se setim odakle je jastuk došao, ali sećam se da sam ga stavio preko njenog lica i rekao: "Žao mi je mama' -  rekao je policiji.

Tužilac je napomenuo da se Meklin brani tvrdnjom da je postupio iz "čiste nepatvorene ljubavi" prema majci. Tvrdio je i da je uoči ubistva popio dve-tri male čaše viskija sa vodom. Inače, Meklin negira optužbe protiv njega.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading