"RADIMO MIRNO, PAŽLJIVO I EFIKASNO" Ukrajinci prikazali snimak uništavanja i hvatanja ruskih vojnika oko Harkova (VIDEO)

Autor:

Svet

16.05.2024

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom operacije ubijena su četvorica ruskih vojnika koji su pružili otpor, a još dvojica su zarobljena.

"RADIMO MIRNO, PAŽLJIVO I EFIKASNO" Ukrajinci prikazali snimak uništavanja i hvatanja ruskih vojnika oko Harkova (VIDEO)

Foto: X/PS01/Printscreen

Vojnici ukrajinskih snaga za specijalne operacije prikazali su snimak uništavanja i hvatanja, kako tvrde, ruskih vojnika u oblasti Harkov.

Odgovarajući video objavljen je na aplikaciji za slanje poruka Telegram, preneo je Unian. 

"Čišćenje" u jednom od naselja u Harkovskoj oblasti izvršili su operativci Osmog puka za specijalne operacije zajedno sa vojnicima 92. brigade za specijalne operacije

Kako se tvrdi, tokom operacije ubijena su četvorica ruskih vojnika koji su pružili otpor, a još dvojica su zarobljena.

- Zarobljeni okupatori će biti ispitani, a zatim razmenjeni za našu vojsku. Radimo mirno, pažljivo i efikasno - naveli su operativci uključeni u odbranu Harkovske oblasti.

Podsetimo, na severnom obodu ukrajinskog grada Vovčansk, koji se nalazi uz samu granicu sa Rusijom, vode se aktivne borbe, a odatle je pre par dana stigao i uznemirujući snimak.

U klipu se vidi ruski vojnici kako se kreću po Vovčansku.

Na snimku dronom koji je načinjen dronom Ukrajinske pogranične službe vidi se kako su njeni pripadnici minobacačkim granatama pogodili grupu ruskih pešadinaca koji su se probili do Vovčanska.

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ukrajine, Kiril Budanov, izjavio je danas da je situacija u Harkovskoj oblasti, gde su ruske snage počele ofanzivu, "na ivici" i da se "približava kritičnoj".

- Svakog sata situacija se približava kritičnoj - rekao je Budanov za Njujork tajms.

On ocenjuje da ruski napadi na severoistoku Ukrajine imaju za cilj da Ukrajina preusmeri trupe sa drugih delova fronta kako bi ojačala odbranu na tom delu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading