"UNIŠTIĆEMO VAS, TOLIKO KOVČEGA NEĆETE MOĆI SAKRITI" Brutalna poruka Moskve Parizu

Autor:

Svet

20.03.2024

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medvedev je napomenuo da bi bilo lepo da Francuzi pošalju nekoliko pukova u Ukrajinu.

"UNIŠTIĆEMO VAS, TOLIKO KOVČEGA NEĆETE MOĆI SAKRITI" Brutalna poruka Moskve Parizu

Foto: Tanjug/AP

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev, poručio je danas da će uništenje francuske vojske biti prioritetni zadatak ruskih oružanih snaga ako se pojave u Ukrajini.

Medvedev je napomenuo da bi bilo lepo da Francuzi pošalju nekoliko pukova u Ukrajinu. 

- Veoma je problematično sakriti toliki broj vojnog osoblja, a pitanje njihovog sistematskog uništavanja biće ne najteži, ali izuzetno važan zadatak. Sa toliko kovčega koji će Francuskoj biti isporučeni iz strane, daleke zemlje, nemoguće je sakriti masovnu smrt profesionalnog vojnog osoblja - napisao je on na Telegram kanalu, prenosi Vedomosti. 

Prema njegovim rečima, francuski vojnici će postati punopravni borci kao deo interventnog kontingenta, a "njihovo uništavanje biće prioritet za Oružane snage Rusije"

Foto: Tanjug/AP

 

Medvedev je ocenio da bi za francusko rukovodstvo to bilo "ravno giljotini".

- Njima će se baviti predstavnici opozicije, kojima je rečeno da Francuska nije u ratu sa Rusijom. Ovo će biti dobra lekcija za Evropu - kaže zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova, Dmitro Kuleba, rekao je danas da je francuski predsednik Emanuel Makron, govoreći o mogućnosti slanja zapadnih trupa u Ukrajinu, mislio na slanje vojske da obučava ukrajinske vojnike u zemlji, a ne u inostranstvu. 

Direktor ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR), Sergej Nariškin, saopštio je u utorak da se Francuska sprema da pošalje vojno osoblje u Ukrajinu, napominjući da će u prvoj fazi kontingent biti oko 2.000 ljudi.

Ministarstvo odbrane Francuske je demantovalo ovu informaciju, nazvavši Nariškinovu izjavu "još jednim primerom ruske sistematske upotrebe masovnih dezinformacija". 

Francuski predsednik je krajem februara najavio mogućnost slanja NATO trupa u Ukrajinu, dok su slični planovi odbačeni u Nemačkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Švedskoj, Mađarskoj i Velikoj Britaniji

Generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, je naglasio da Alijansa ne namerava da šalje svoju vojsku u Ukrajinu, napominjući da bi predsednik Francuske "trebalo da se konsultuje" pre nego što donese takve odluke. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading