"ZOOLOŠKA KUKAVICA" Medvedev na mrtvo ime izvređao Makrona, a usput i celu Francusku

Autor:

Svet

12.03.2024

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranije danas francuski nedeljnik ''Tribin'' je preneo da bi poseta Makrona Kijevu, planirana za mart, mogla ponovo da bude odložena iz bezbednosnih razloga.

"ZOOLOŠKA KUKAVICA" Medvedev na mrtvo ime izvređao Makrona, a usput i celu Francusku

Foto: Tanjug/AP

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev, je komentarisao odlaganje posete predsednika Francuske, Emanuela Makrona, Kijevu i nazvao francuskog lidera ''kukavicom''.

- Makron se sprema da ode u Kijev? Ali on je zoološka kukavica! U svakom slučaju: preporučujem njegovoj kancelariji da ponese nekoliko pari bokserica! Mirisaće baš jako... - napisao je, pored ostalog, Medvedev na francuskom jeziku na platformi Iks.

Ruski zvaničnik je u postu napisao još nekoliko uvredljivih komentara na račun francuskog predsednika i svoju objavu završio rečima ''jadna Francuska!''.

Ranije danas francuski nedeljnik ''Tribin'' je preneo da bi poseta Makrona Kijevu, planirana za mart, mogla ponovo da bude odložena iz bezbednosnih razloga i zbog organizovanja zajedničkog putovanja sa drugim liderima EU, prenose RIA Novosti.

Briselski portal ''Politiko'' je, pozivajući se na neimenovanog francuskog diplomatu, napisao da je Makron odložio posetu Ukrajini zbog neslaganja sa saveznicima nakon oštrih izjava političara o ukrajinskom sukobu.

Prema rečima diplomate, francuski predsednik sada želi da "izdvoji potrebno vreme" za razgovore sa saveznicima.

Foto: Tanjug/AP

 

Podsetimo, Makron, najavio je mogućnost slanja francuske vojske u Ukrajinu.

Francuska može da pošalje trupe u Ukrajinu ukoliko se linija fronta pomeri "u pravcu Odese ili Kijeva", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron.

On je krajem prošlog meseca, po završetku Samita evropskih lidera u Parizu, izjavio da nije postignut konsenzus o slanju vojnika evropskih zemalja u Ukrajinu, ali je naglasio da "ništa ne treba isključiti".

- Nema konsenzusa o slanju trupa u ovom trenutku. Ništa ne treba isključiti. Učinićemo sve kako Rusija ne bi pobedila - rekao je Makron na konferenciji za novinare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading