UKRAJINSKI SABOTERI UNIŠTILI PUTINOVO ORUŽJE: Pogledajte dramatičan snimak uništenja vojnog helikoptera vrednog 8 miliona funti!

Autor:

Svet

27.04.2024

02:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski tim za sabotažu uništio ruski vojni helikopter vredan 8 miliona funti

UKRAJINSKI SABOTERI UNIŠTILI PUTINOVO ORUŽJE: Pogledajte dramatičan snimak uništenja vojnog helikoptera vrednog 8 miliona funti!

Foto: printskrin


Dramatični snimak prikazuje višenamenski helikopter Ka-32 u plamenu na pisti vojnog aerodroma Ostafijevo u ruskoj prestonici.

Na snimku se vidi mračna figura koja, izgleda, pali helikopter u tami. Požar zatim zahvata ovaj višemilionski helikopter pre nego što saboter beži dok ga drugi snima tokom celog događaja. Direktorat vojne obaveštajne službe GUR, koji je objavio video, tvrdi da se navodni napad dogodio prošle noći.

Navodi se: "Uništeni avion korišćen je od strane agresorske države u interesu Moskovskog centra za vazduhoplovstvo, posebno za podršku operacija ruske okupacione vojske." Napad na sam prag Putina u Moskvi biće ponižavajući udarac ruskoj bezbednosnoj službi.

Republika

Foto: printskrin

 

 

Aerodrom - na jugu grada - pripada Ruskom Ministarstvu odbrane i zajedno se koristi sa Gazpromaviom, delom energetskog giganta Gazproma. Iz ruskih zvaničnih izvora nije bilo odmah komentara. Naftni objekti su bili ključna meta kako dronova tako i sabotažnih udara Ukrajine u poslednjih nekoliko meseci. Rusija je bila primorana da obustavi izvoz nafte i čak uvoz iz bliskog saveznika Belorusije kao rezultat napada na svoje objekte. U četvrtak, Ukrajina je navodno pogodila rusku rafineriju nafte, izazvavši ogroman požar koji je uništio jedan od Putinovih vozova. Lokomotiva diktatora zapalila se tokom sabotažnog napada blizu Rafinerije nafte Omsk na jugozapadu Rusije.

Foto: printskrin

 

 

Tri vagona puna nafte, sa po 17, 22 i 50 tona sirove nafte, zapalila su se blizu poznate trase Transsibirske železnice. Ogroman plamen i gusti crni dim ispunili su područje dok su hitne službe radile na gašenju požara. Prvo su ukrajinski mediji spekulisali da je udar možda bio sabotažiran. Ovo se dogodilo nakon što je 100 miliona dolara vredan raketni sistem Rusije uništen od strane Ukrajine, dok je Vladimir Putin još jednom doživeo poniženje na bojnom polju. Treći puk za specijalne operacije Ukrajine ispalio je višenamenski raketni sistem za artiljerijsku vatru (HIMARS) koji je potpuno uništio višemilionski lanser raketa zemlja-vazduh Buk-M1. Pre katastrofalnog napada, ovaj visokotehnološki vojni oružje izgledalo je kao da cilja svog sledećeg žrtvu. Nakon eksplozije, video je deljen na društvenim mrežama, prikazujući izgorele komade arsenala koji padaju na zemlju. Stubovi gustog belog dima prekrili su nebo pre nego što se ispod pojavila narandžasta vatra.

(SUN)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading