INCIDENT NA AERODROMU: Tobogan za izlaz za slučaj nužde ODVOJIO SE OD AVIONA! Nastala je drama

Autor:

Svet

27.04.2024

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posada je primetila indikatorsko svetlo i avion je morao da se okrene i vrati na pistu

INCIDENT NA AERODROMU: Tobogan za izlaz za slučaj nužde ODVOJIO SE OD AVIONA! Nastala je drama

Foto: x/kevin clarke

Tobogan za izlaz u slučaju nužde se "odvojio" od aviona Delta erlajnsa, zbog čega se letelica američkog avio-prevoznika jutros hitno vratila na međunarodni aerodrom ''Džon F. Kenedi'' u Njujorku.

Let 520 za Los Anđeles poleteo je jutros iz Njujorka, preneo je CBS. Avion se bezbedno vratio oko 8.35 časova po lokalnom vremenu nakon što je posada primetila indikatorsko svetlo koje se odnosi na izlaz u slučaju nužde desnog krila i čula zvuk koji je dolazio iz blizine desnog krila, saopštila je Delta erlajns.

Avion je sada van upotrebe i u toku je procena kvara. U Boingu 767 bilo je 176 putnika i sedam članova posade. Putnici su nastavili putovanje drugim avionom.

U odvojenom incidentu, na istom aerodromu u Njujorku, prošle nedelje umalo je došlo do katastrofe kada se avion Swiss Air-a našao u opasnoj blizini četiri druga aviona zbog greške u komunikaciji.

Federalna uprava za vazduhoplovstvo odmah je pokrenula istragu o ovom slučaju kako bi utvrdila sve okolnosti ovog zabrinjavajućeg incidenta.

Prema saopštenju Swiss Air-a, letelica je već bila u pokretu pri brzini nešto iznad maksimalne za taksiranje kada je pilot uspeo da naglo zakoči, sprečavajući potencijalnu katastrofu.

Rukovodstvo kompanije istaklo je da je brza reakcija posade bila ključna u izbegavanju opasnosti.

Džon Nens, stručnjak za vazduhoplovstvo i saradnik ABC News-a, istakao je da je pomeranje četiri aviona preko aktivne piste veoma stresan zadatak, posebno ukoliko postoji nedostatak komunikacije između kontrolora letenja.

Ovo dodatno naglašava ozbiljnost situacije i potrebu za temeljnom istragom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading