NA AERODROMU U NJUJORKU ZA DLAKU IZBEGNUTA KATASTROFA: Avion švajcarske kompanije se umalo sudario sa četiri druge letelice - za sve krivi kontrolori (FOTO)

Autor:

Svet

23.04.2024

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avio-kompanija je istakla visok nivo svesti o situaciji i brzu reakciju posade kao ključne faktore u sprečavanju potencijalne tragedije.

NA AERODROMU U NJUJORKU ZA DLAKU IZBEGNUTA KATASTROFA: Avion švajcarske kompanije se umalo sudario sa četiri druge letelice - za sve krivi kontrolori (FOTO)

Foto: Shutterstock

Na Međunarodnom aerodromu Džon Kenedi u Njujorku, prošle nedelje umalo je došlo do katastrofe kada se avion Swiss Air-a našao u opasnoj blizini četiri druga aviona zbog greške u komunikaciji. Federalna uprava za vazduhoplovstvo odmah je pokrenula istragu o ovom slučaju kako bi utvrdila sve okolnosti ovog zabrinjavajućeg incidenta.

Brza reakcija pilota

Prema saopštenju Swiss Air-a, letelica je već bila u pokretu pri brzini nešto iznad maksimalne za taksiranje kada je pilot uspeo da naglo zakoči, sprečavajući potencijalnu katastrofu. Rukovodstvo kompanije istaklo je da je brza reakcija posade bila ključna u izbegavanju opasnosti.

 

 

 


Džon Nens, stručnjak za vazduhoplovstvo i saradnik ABC News-a, istakao je da je pomeranje četiri aviona preko aktivne piste veoma stresan zadatak, posebno ukoliko postoji nedostatak komunikacije između kontrolora letenja. Ovo dodatno naglašava ozbiljnost situacije i potrebu za temeljnom istragom.

 

 

 

Reakcija avio-kompanije

Avio-kompanija je istakla visok nivo svesti o situaciji i brzu reakciju posade kao ključne faktore u sprečavanju potencijalne tragedije. Ovaj incident naglašava važnost obučenog osoblja i protokola za reagovanje u kriznim situacijama.

Zbog visokog nivoa svesti o situaciji i brze reakcije naše posade, potencijalno opasna situacija je brzo izbegnuta - navodi se u saopštenju kompanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading