MAKRON KREĆE TRAGOM NAPOLEONA: Šef ruskih obaveštajaca upozorio na posledice plana Pariza - 2.000 francuskih vojnika stiže u Ukrajinu

Autor:

Svet

19.03.2024

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makron je rekao i da zapadne države "nameravaju da urade sve što je potrebno" da spreče Rusiju da preuzme prevagu u sukobu.

MAKRON KREĆE TRAGOM NAPOLEONA: Šef ruskih obaveštajaca upozorio na posledice plana Pariza - 2.000 francuskih vojnika stiže u Ukrajinu

Foto: Tanjug/AP, shuterstock

Rusija ima informacije da Francuska već priprema vojni kontingent za slanje u Ukrajinu, koji će u početnoj fazi brojiti oko 2.000 ljudi, izjavio je danas direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije (SVR), Sergej Nariškin.

- Sadašnje rukovodstvo Francuske ne brine o pogibiji običnih Francuza i brigama generala. Prema podacima koje je dobila ruska spoljna obaveštajna služba, već se sprema kontingent za slanje u Ukrajinu. U početnoj fazi to će biti oko 2.000 ljudi - rekao je Nariškin, preneo je TASS.

Prema rečima direktora Spoljne obaveštajne službe, francuska vojska strahuje da tako značajna jedinica neće moći tiho da bude prebačena u Ukrajinu i da tamo bude stacionirana.

- Tako će postati prioritetna legitimna meta za napade Oružanih snaga Rusije. To znači da će doživeti sudbinu svih Francuza koji su ikada sa mačem došli na teritoriju ruskog sveta - istakao je Nariškin.

Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

 

Predsednik Francuske, Emanuel Makron, je krajem prošlog meseca rekao da ne iskljuje mogućnost slanja kopnenih snaga zapadnih zemalja u zonu specijalne vojne operacije.

Makron je rekao i da zapadne države "nameravaju da urade sve što je potrebno" da spreče Rusiju da preuzme prevagu u sukobu.

Podsetimo, francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je pre pet dana da je "bezbednost Evrope ugrožena" u Ukrajini, upozoravajući da bi ruska pobeda nad Kijevom "smanjila kredibilitet Evrope na nulu".

Makron je istakao spremnost svoje zemlje da se pobrine da Rusija ne pobedi u ratu u Ukrajini i pozvao saveznike da ne nameću ograničenja pomoći.

- Ako situacija bude to zahtevala, bili bismo spremni da se pobrinemo da Rusija nikada ne pobedi taj rat - rekao je Makron tokom intervjua za francusku televiziju, upozoravajući da svako ko zagovara "ograničenja" pomoći Ukrajini "bira poraz", prenosi france24.com. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading