DERBI OKŠAJ BIVŠIH SRPSKOLIGAŠA: Domaćin je nastavio svoju impresivnu seriju!

Autor:

Sport

28.04.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovog proleća ekipa igra "galaktički" fudbal!

DERBI OKŠAJ BIVŠIH SRPSKOLIGAŠA: Domaćin je nastavio svoju impresivnu seriju!

Foto: www.profimedia.rs

U okviru 27. kola Zone Jug ekipa Sloge iz Leskovca ugostila je sastav Morave iz Vladičinog Hana. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa treće pozicije (53 osvojena boda), dok su gosti bili na petom mestu u ligi sa dva boda manje.

Republika

Od starta prolećnog dela osvojila je Sloga maksimalnih 27 bodova, ali su i gosti odlično ušli u nastavak prvenstva, nalaze se na učinku od šest pobeda, dva remija i jednog poraza, što nam je garantovalo odličan duel. 

Trener domaćih, Miodrag Đorđević u određenoj meri izmenio je sastav zbog kartona, ali to nije sprečilo Slogu da zaigra kao što je i navikla svoje simpatizere u poslednje vreme. 

Rezultat "sa nule" promenjen je na isteku 32. minuta kada je Vlada Ristić stigao do kaznenog prostora Morave, tamo biva srušen, sudija pokazuje na penal. Isti je u gol pretvorio Stefan Kostić, 1:0 za Slogu. 

U istom tempu domaći nastavljaju i posle vođstva, u 38. minutu odličan udarac Vukašina Kostića, loptu na kratko odbija golman Aleksić, međutim na istu natrčava Vlada Ristić, 2:0 za tim iz Leskovca. 

Republika

Foto: FK Sloga Leskovac

10/10

Krenuli su gosti ofanzivnije u završnici prvog poluvremena, i pred sam kraj su uspeli da stignu do pogotka, mladi Lazar Mladenović savladao je golmana Ilića, 2:1 nakon prvog dela meča.

Znali su domaći od prvog minuta nastavka šta žele da rade na terenu, kontrolisali su posed na svojoj strani, stvarali prilike i čekali da prelome meč u svoju korist. Pitanje pobednika rešeno je na isteku 73. minuta kada je rezervista Saša Jović pogodio za 3:1. 

Pred sam kraj utakmice Jović je svojim drugim pogotkom postavio rezultat na semaforu na konačnih 4:1. 

Sloga (Leskovac) - Morava (Vladičin Han) 4:1 (3:1)

Sloga: S. Ilić, Ristić, Đokić, A. Ilić, Stojković, N. Kostić, Cekić, Stanković (od 69' Đokić), Stevanović (od 48' Jović), S. Kostić, V. Kostić (od 69' Stamenković)

Morava: I. Aleksić, Mladenović, Kitanović, M. Aleksić, Tasić, Velinović, Petrović (od 82' Ilić), Stanijanović, J. Draško, Mladenović, M. Draško (od 80' Bogdanović)

Ovim trijumfom Sloga je nastavila impresivni niz, 10/10, i u sledećem kolu u odličnom raspoloženju tim iz Leskovca putuje u Badnjevac gde će odmeriti snage sa sastavom Svetlosti. Ekipa Morave narednog vikenda dočekuje OFK Topličanin iz Prokuplja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading