DUŠKO IVANOVIĆ SE IZBLAMIRAO SA BASKONIJOM, DA LI JE OVO ŠANSA ZA ZVEZDU I PARTIZAN?! Baskijci van plej ofa u Španiji!

Autor:

Sport

12.05.2024

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put posle tri decenije.

DUŠKO IVANOVIĆ SE IZBLAMIRAO SA BASKONIJOM, DA LI JE OVO ŠANSA ZA ZVEZDU I PARTIZAN?! Baskijci van plej ofa u Španiji!

Foto: Starsport

Poslednje, 34. kolo španske Endesa lige donelo je uzbudljive utakmice i nekoliko neočekivanih rezultata. Real je uspeo da savlada Baskoniju rezultatom 106:100, čime je obezbedio plasman u četvrtfinale plej-ofa, ali tek sa druge pozicije ispod Unikahe.

Džanan Musa je bio jedan od najistaknutijih igrača u redovima Real Madrida, postigavši 19 poena, uz 4 skoka i 1 asistenciju, dok je Mario Hezonja dodao 12 poena i 4 skoka. Sa druge strane, ekipa Baskonije, pod vođstvom trenera Duška Ivanovića, nije uspela da se plasira u plej-of prvi put posle 30 godina, što zaista predstavlja značajan neuspeh za ovaj tim.

Kada je polako počinjalo da bude realno da će Baskonija završiti sezonu ranije nego što je očekivano, van TOP8 u Španiji, pisalo se o jednom evroligaškom pravilu. Naime, razni portali su navodili da ukoliko se tim, pa čak i ako poseduje A licencu, ne plasira u plej of domaćeg šampionata, on automatski nema pravo da igra elitno košarkaško takmičenje u narednoj sezoni.

Ukoliko se ispostavi da je ovo tačno, i ukoliko bi Evroliga ispoštovala ovo pravilo, to bi značilo da bi i Crvena zvezda i Partizan gotovo sigurno učestvovali ponovo u eliti. Videćemo vremenom šta i kako.

Što se tiče ostalih mečeva, Saragosa je ostvarila pobedu protiv Đirone rezultatom 89:79. U utakmici između Granade i Gran Kanarije, Kvon Čitam se istakao sa 13 poena, 6 skokova i 2 asistencije, doprinoseći pobedi svog tima rezultatom 74:67. Andora je ostvarila ubedljiv trijumf nad Valensijom rezultatom 99:71, a Mursija je savladala Breogan rezultatom 68:61.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading