IMAMO PRVOG UČESNIKA FAJNAL FORA EVROLIGE! DRAMA U VITORIJI PRIPALA REALU: Ni sjajni Marinković nije pomogao Baskoniji!

Autor:

Sport

01.05.2024

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekivano, reklo bi se.

IMAMO PRVOG UČESNIKA FAJNAL FORA EVROLIGE! DRAMA U VITORIJI PRIPALA REALU: Ni sjajni Marinković nije pomogao Baskoniji!

Foto: Starsport

Košarkaši Real Madrida prvi su učesnici Fajnal fora Evrolige pošto su večeras u Vitoriji zabeležili i treću pobedu na isto toliko mečeva protiv Baskonije u TOP8 fazi - 102:98!

Sam rezultat govori o tome koliko smo dobru košarku gledali večeras u Baskiji.

Meč je bio pravi rolerkoster, sa Baskonijom koja je u jednom trenutku imala prednost od +10 tokom druge četvrtine, a potom i tokom treće deonice. Međutim, Real Madrid se nije predavao i uspeo je da se vrati u igru zahvaljujući najviše Jabuseleu, Ljulju i Kampacu.

Kraljevići su uspeli da preokrenu zaostatak u prednost u poslednjoj četvrtini, čime su potvrdili zašto godinama važe za tim sa najvećim karakterom koji nikada ne treba otpisati. Iako je Baskonija uspela da se vrati i smanji zaostatak na samo tri poena u poslednjih 60 sekundi, Real Madrid je pokazao hladnokrvnost i odlučnost da zadrži prednost.

Najefikasniji igrač na meču bio je Markus Hauard sa 29 poena, dok je Nikos Rogavopulos ubacio 18 za Baskoniju. Koliko je teško pobediti Real dovoljno govori činjenica da ni njih dvojica, zajedno sa Vanjom Marinković i Kodijem Milerom Mekentajerom koji su dodali po 17 poena, nisu bili dovoljni da se serija produži barem za jedan meč.

Sa druge strane, Geršon Jabusele je dominirao sa 23 poena, sedam skokova i tri asistencije, dok su Mario Hezonja i Faku Kampaco takođe doprineli sa 16 i 13 poena uz impresivne asistencije. 

Real čeka protivnike u Berlinu, a od večeras je Fener veliki kandidat da se tamo nađe nakon pobede nad Monakom.

Cup tree provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading