BOLTAUZER ZBOG KRAĐE NE MOŽE DA SUDI FINALE ABA, PA POSLAO KUMA UMESTO NJEGA?! Pukl napravio KARDINALNU grešku, a deli pravdu Zvezdi i Partizanu

Autor:

Sport

12.05.2024

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadamo se da sudije neće ponovo biti u centru pažnje posle svakog meča

BOLTAUZER ZBOG KRAĐE NE MOŽE DA SUDI FINALE ABA, PA POSLAO KUMA UMESTO NJEGA?! Pukl napravio KARDINALNU grešku, a deli pravdu Zvezdi i Partizanu

Foto: Starsport

Kao bomba eksplodirala je vest koju je Republika objavila - da je slovenački košarkaški sudija Matej Boltauzer uhvaćen na aerodromu u Beogradu kako krade parfem "Tom Ford" u radnji, a slično je propraćena i informacija o tome koga su čelnici regionalne lige delegirali da deli pravdu u prvom meču finala koji će se odigrati sutra, a u kom koplja ukrštaju večiti rivali Crvena zvezda i Partizan.

Naime, na zvaničnom sajtu AdmiralBet ABA lige, osvanulo je da će sudijska trojka za prvi meč finalne serije biti Saša Pukl, Milivoje Jovčić i Luka Kardum. I sve bi to bilo u redu, da maltene istog dana Sudijska komisija AdmiralBet ABA lige nije objavila analizu grešaka iz odlučujućeg meča polufinala između Partizana i Budućnosti, gde je rečeno da su arbitri napravili veliku grešku donevši odluku da sa utakmice isključe do tada najefikasnijeg pojedinca meča Jogija Ferela.

- 6:47 do kraja 3. četvrtine – Prilikom pokušaja šuta za 3 poena, ofanzivac (Kevin Panter) je pomerio desnu nogu u stranu i inicirao kontakt sa odbrambenim igračem (Jogi Ferel). Sudije su dosudile faul pri šutiranju ofanzivnog igrača (Kevin Panter), što je bila pogrešna odluka. Sudije su trebale da naprave tehničku grešku ofanzivnom igraču (Kevin Panter) - pisalo je u saopštenju Sudijske komisije AdmiralBet ABA lige.

Dakle, budući da je sa terena odstranjen ubedljivo najbolji igrač Budućnosti, ova odluka je umnogome uticala na dalji tok događaja u Areni. A upravo je član te sudijske trojke bio Saša Pukl, sudija koji je delegiran i za prvi finalni meč sutra u hali "Aleksandar Nikolić". Takva odluka čelnika AdmiralBet ABA lige je izazvala mnogo bure na Jadranu, a kako i ne bi. Nejasno je zašto pištaljku dati arbitru za kog je dan ranije rečeno da je napravio kardinalnu grešku na parketu.

Ono što je još interesantno jeste da je slovenačka veza Matej Boltauzer - Saša Pukl mnogo jača od toga što su iz iste države. Naime, njih dvojica su i kumovi. To takođe može dovesti u pitanje regularnost cele priče i odluku da na utakmici ovakve važnosti Pukl deli pravdu.

Posle ove dve pomenute tvrdnje, kao i činjenice da se mesecima skrivao čin Boltauzera, a da su kolege i određeni zvaničnici morali znati za to, ostaje nam samo da se pitamo čega će sve biti u finalu i da verujemo da će sve proći koliko god regularno da je moguće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading