ŠOK U RIMU - ĐOKOVIĆ ZAUSTAVLJEN U TREĆEM KOLU! Tabilo izbacio Novaka sa Mastersa!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.05.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković završio je učešće na Mastersu u Rimu u trećem kolu pošto ga je eliminisao Alehandro Tabilo sa 2:0 (6:2, 6:3) u setovima.

ŠOK U RIMU - ĐOKOVIĆ ZAUSTAVLJEN U TREĆEM KOLU! Tabilo izbacio Novaka sa Mastersa!

Foto: www.profimedia.rs

Ovo je bio jedan od najgorih mečeva Novaka u celoj karijeri. Meč je započeo dominantno za Tabila, koji je odmah ostvario dva brejka i poveo sa 4:0 u prvom setu.

Novak Đoković (Srbija) - Alehandro Tabilo (Čile)
0:2 (2:6, 3:6)

Iako je Đoković uspeo da osvoji par gemova, set je završen rezultatom 6:2 u korist Čilenca. Drugi set je takođe počeo brejkom za Tabila, a i pored Đokovićevog truda da se vrati u meč, Čileanac je uspeo da održi prednost i završi meč sa duplom greškom srpskog tenisera. Posebno zabrinjavajuća činjenica jeste da Novak Đoković nije imao nijednu brejk loptu tokom meča, što ukazuje na njegovu nemoć u napadu. Rolan Garos počinje za 15 dana, a ovakvo izdanje Novaka i te kako brine... Moraće da se radi ozbiljna priprema.

- Drugi set:

KRAJ MEČA

3:6 - Đoković je poražen.

3:5 - Još korak deli Čileanca od senzacije!!!

3:4 - Novak asom završava gem i produžava nadu.

2:4 - Pojavila se nada, ali to nije bilo dovoljno za prvi brejk na meču.

2:3 - Krajnje je vreme da se situacija na terenu preokrene.

1:3 - Ništa Đokoviću ne polazi za rukom...

1:2 - Novak uspeva da stigne do prvog gema u drugom setu i, za sada, ostane u meču.

0:2 - Serija se nastavlja. Čileanac ne staje!!!

0:1 - I drugi set započinje brejkom Tabila.

- Prvi set:

 

 

2:6 - Ne, nije greška. Čileanac je osvojio prvi set.

2:5 - Novak je stigao do svog drugog gema na meču, ali Tabilo servira za prvi set.

1:5 - Čileanac pleše po Rimu. Stigao je na korak od osvajanja prvog seta.

1:4 - Serija Tabila je prekinuta. Novak osvaja svoj prvi gem na meču. Da li je ovo znak buđenja?

0:4 - Tabilo osvaja i četvrti gem u nizu.

0:3 - Neverovatan početak Čileanca. Uzeo je najboljem teniseru planete i drugi servis.

0:2 - Tabilo je potvrdio brejk u prvom gemu.

 

 

0:1 - Kao i u prethodnom meču. Loš početak Novaka Đokovića. Čileanac je već u prvom gemu stigao do brejka. Imao je tri vezane brejk lopte koje je Novak spasao, ali četvrtu ipak nije mogao.

Prvi servira Novak Đoković.

- Uoči početka meča:

Nakon tačno sat vremena zakašnjenja, Novak Đoković i Alehandro Tabilo su se pojavili na Centralnom terenu "Fora Italika".

Uskoro možemo očekivati pojavljivanje dvojice tenisera na terenu.

Arina Sabaljenka je slavila u meču protiv Dajane Jestremske rezultatom 2:0 (6:4, 6:2) tako da uskoro možemo očekivati da se na Centralnom terenu pojave Novak Đoković i Alehandro Tabilo.

S obzirom da se meč između Arine Sabaljenko i Dajane Jestremske privodi kraju, poslednje informacije govore da duel Novaka Đokovića sa Čileancem Tabilom, neće početi pre 15.10 časova.

Foto: Twitter.com/ Internazionali BNL d'Italia

Svi Novakovi trofeji na Mastersu u Rimu

 

Jedino je poznato da će Novak Đoković istrčati na Centralni teren kompleksa Foro Italiko kada se završi meč u kojem se trenutno sastaju Beloruskinja Arina Sabaljenka i Dajana Jestremska iz Ukrajine. Sabaljenka je prvi set rešila u svoju korist 6:4 i u ovom momentu se vodi borba u drugom setu.

Čini se da će početak meča između Đokovića i Tabila ponovo biti pomeren. U ovom momentu kao termin se pominje 14.40 časova.

 

 

Iako je bilo planirano da duel najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i Čileanca Alehandra Tabila počne u 14 časova, već sada je jasno da on neće početi u zakazanom terminu. Prema nezvaničnim informacijama, toliko željeni duel neće startovati pre 14.10 časova.

Kako prenosi "Telegraf.rs" mere bezbednosti u prestonici Italije su na najvećem nivou. Organi reda raspoređeni su na sve strane kako bi se na najmanju moguću meru svela svaka mogućnost za bilo kakav problem i kako bi sve proteklo u najboljem redu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

 

- Skandal nakon trijumfa u 2. kolo:

Nakon meča protiv Francuskog tenisera, Novak Đoković je u najmanju ruku doživeo neprijatnost kada ga je u glavu pogodila aluminijumska flaša iz publike.

Na sreću, težih posledica nije bilo, ali je samo dan kasnije Đoković oduševio sportsku javnost svojim pojavljivanjem na teniskom terenu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

- Masters u Rimu 2024:

Najbolji teniser sveta u prvoj rundi turnira u "večnom gradu" bio je slobodan, da bi u prethodnom drugom kolu savladao Francuza Korentana Mutea nakon dva odigrana seta 2:0 (6:3, 6:1) i nakon samo jednog sata i 24 minuta provedena na terenu.

Čileanac je takođe preskočio prvo kola, da bi u prethodnoj rundi, takođe nakon samo dva seta bio bolji od Nemca Janika Hofmana 2:0 (6:3, 7:6).

- Međusobni skor:

Do sada, Novak Đoković i Alehandro Tabilo nisu imali prilike da se međusobno sastanu, tako da će se danas na Mastersu u Rimu odigrati njihov prvi međusobni duel.

Foto: atptour.com/printscreen

Do sada se međusobno nisu sastajali - Novak Đoković i Alehandro Tabilo

 

- Ko je Alehandro Tabilo?

Čileanski teniser rođen je 2. juna 1997. godine u Torontu. Najbolju poziciju na ATP listi zabeležio je prethodnog ponedeljka i trenutno se nalazi na 32. mestu liste najboljih tenisera sveta.

Kada su u pitanju Gren slem turniri, najveći uspeh mu je druga runda do koje je stizao na Australijan openu 2020. godine, dok je na Vimbldonu i US openu identično ostvarenje zabeležio dve godine kasnije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading