HRVATSKA U ČUDU: Srbi im očitali lekciju - visok let "Orlova"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.05.2024

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li se neke stvari na sportkoj mapi menjaju?

HRVATSKA U ČUDU: Srbi im očitali lekciju - visok let "Orlova"!

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski navijači

Muška juniorska reprezentacija Srbije (U20) u rukometu ostvarila je dve pobede u prijateljskim utakmicama protiv izabrane reprezentacije  Hrvatske. U prvom susretu, naša ekipa slavila je rezultatom 26:19 (14:11), dok je drugog dana rezultat bio nešto neizvesniji - 29:27 (13:15).

Simo Šijan se istakao kao najefikasniji igrač u našem timu sa šest postignutih pogodaka, dok je Luka Lazić upisao četiri. Selektor Đorđe Teodorović, sprovedući najavljenu taktiku, započeo je drugu utakmicu sa igračima koji nisu dobili značajnu minutažu u prvom susretu.

U drugom susretu, reprezentacija Srbije nije pružila dominatnu igru kao u prvom meču, što je rezultiralo zaostatkom od dva gola za Hrvatskom na poluvremenu (15:13). Međutim, nakon nekoliko taktičkih rotacija i hrabrih nastupa, naša ekipa se vratila na teren odlučna da preokrene rezultat.

Foto: Rukometni savez Srbije

Dupla lekcija Hrvatima

 

Golmani Marko Draško i Aleksa Bogunović, kao i srednji bek Leo Feješ sa tri postignuta gola, bili su ključni za preokret u drugom susretu. Feješ je nakon meča istakao da je ekipa na vreme uspela da se trgne i pokaže svoj pravi kvalitet.

Ovi mečevi su odigrani kao deo priprema za nadolazeće Evropsko juniorsko prvenstvo, koje će se održati od 10. do 21. jula u Sloveniji. Srbija će svakako pokušati da nastavi svoj uspeh i na zvaničnom takmičenju, a ovi prijateljski susreti pružili su dragocene lekcije i iskustvo mladim rukometašima.

Nakon dugog prijateljskog meča, srednji bek Leo Faješ je izjavio:

- Imam utisak da smo mekano ušli u utakmicu i zato je Hrvatska stigla do prednosti. Do poluvremena smo imali zaostatak koji smo nadoknadili u drugom delu, nakon što nam je trener u svlačionici na pauzi rekao da ne ličimo na sebe. Trgli smo se i odigrali onako kako se od nas i očekuje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading