U ODABRANOM DRUŠTVU: Košarkaš Crvene zvezde na pragu evroligaškog priznanja - konkurent mu je ljubimac navijača Partizana! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.05.2024

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svoju sjajnu sezonu može da upotpuni i ličnim priznanjem.

U ODABRANOM DRUŠTVU: Košarkaš Crvene zvezde na pragu evroligaškog priznanja - konkurent mu je ljubimac navijača Partizana! (VIDEO)

Foto: Starsport

Luka Mitrović i Nemanja Nedović

Crvena zvezda se intenzivno priprema za finalnu seriju regionalne ABA lige, ali joj stižu i lepe vesti koje podižu moral.

Košarkaš crveno-belih Luka Mitrović našao se među šestoricom kandidata za najbolje zakucavanje ove sezone Evrolige. Mitrović je nominovan za ovaj prestižni izbor zbog svog spektakularnog zakucavanja tokom meča 10. kola protiv Olimpije iz Milana. On je tokom meča presekao jednu loptu, probio se preko polovine terena i uprkos pokušajima dvojice protivničkih igrača da ga zaustave, izveo je impozantno zakucavanje.

Osim Mitrovića, u trci za isto priznanje takmiče se i Matijas Lesor iz Panatinaikosa, Gabrijele Pročida i Krist Kumađe iz Albe, Vensan Poarje iz Real Madrida i Donta Hol iz Monaka. Crvena zvezda je ove sezone zabeležila 11 pobeda i 23 poraza u Evroligi, zauzevši 16. mesto na tabeli.

 

 

Pred košarkašima Crvene zvezde sada je zasigurno i najznačajniji deo sezone, s obzirom da predstoji finalna serija regionalne ABA lige u kojoj će se crveno-beli za prestižni pehar boriti sa Večitim rivalom, ekipom Partizana.

Ekipa sa MalogKalemegdana ima prednost domaćeg terena. Prvi susret zakazan je za ponedeljak 13. maj sa početkom od 20.30 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić". Drugi meč igra se na istom mestu dva dana kasnije, da bi se zatim serija preselila u Beogradsku Arenu. Organizator trećeg duela biće KK Partizan, a susret je na programu 19. maja. 

Ukoliko bude bilo potrebe četvrti meč je na programu 21. maja takođe u najvećoj hali na Balkanu, dok je eventualna majstorica zakazana za 25. maj kada je i krajnji rok da regionalno košarkaško takmičenje dobije šampiona za sezonu 2023/24.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading