"HVALA SVIM GRAĐANIMA KOJI SU POKAZALI KOLIKO SRCE IMA NAŠA MALA SRBIJA" Predsednik Vučić sumirao nedelju za nama! (VIDEO)

Autor:

Vesti

12.05.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poseta predsednika Kine Srbiji nije samo predstavljala politički događaj, već je istakla i značaj kineskog uticaja na srpsku ekonomiju i infrastrukturu.

"HVALA SVIM GRAĐANIMA KOJI SU POKAZALI KOLIKO SRCE IMA NAŠA MALA SRBIJA" Predsednik Vučić sumirao nedelju za nama! (VIDEO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Aleksandar Vučić nije krio oduševljenje povodom nedavne posete predsednika Kine, Si Đinpinga, Srbiji. Na svom Instagram profilu, Vučić je istakao da je ova poseta bila od izuzetnog značaja za Srbiju, te da je predstavljala istorijski i budućnostski trenutak za zemlju.

- Poseta predsednika NR Kine Si Đinpinga za nas je bila najveća čast i hvala svim građanima koji su pokazali koliko srce ima naša mala Srbija i kakav odnos imamo prema NR Kini i našim kineskim prijateljima. Predsedniku Siju sam rekao da će kao lider i predsednik velike sile svuda u svetu naići na respekt i poštovanje, ali na takvo poštovanje i takvu ljubav nigde neće naići kao ovde u našoj Srbiji - napisao je Vučić na Instagram profilu.

 

 

Još jednom, hvala predsedniku Siju i ponosnoj kineskoj naciji na svakoj vrsti pomoći, saradnje i podrške koju pokazuju prema Srbiji. Mnogo smo toga već uradili zajedno, ali znam da možemo i moramo još mnogo više, jer za ovakvo prijateljstvo, poštovanje i lojalnost, samo je nebo granica - zaključio je Vučić.

Poseta predsednika Kine Srbiji nije samo predstavljala politički događaj, već je istakla i značaj kineskog uticaja na srpsku ekonomiju i infrastrukturu. Kina je već investirala značajna sredstva u različite projekte u Srbiji, poput izgradnje mostova, puteva, ali i energetskih postrojenja. Ovo svedoči o snažnoj ekonomskoj saradnji između ove dve zemlje i o Kini kao ključnom strateškom partneru za Srbiju.

Predsednik Vučić je istakao da je predsednik Si Đinping kao lider velike sile uživa respekt i poštovanje širom sveta, ali da će samo u Srbiji doživeti takvu vrstu ljubavi i poštovanja. Ovo naglašava koliko je Kina uspela da izgradi snažne veze sa drugim zemljama, te kako je njen uticaj globalno prepoznat i cenjen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (37)

Loading
Doca

12.05.2024 10:35

Predsednik Vucic pametno radi, uskoro u svetu sledi novi svetski poredak i treba biti blizi Kini i Rusiji.

Djofa

12.05.2024 10:37

Istorijska poseta i dogovori!

Dragivoje

12.05.2024 10:38

Srbija se pokazala kao pravi domaćin ali i iskreni prijatelj svakome ko poštuje njen suverenitet

Srdjan

12.05.2024 10:40

Izuzetno vazna poseta jednog velikog drzavnika