STRAH JE BIO BESPREDMETAN: Dončić dabl-dabl učinkom doneo Dalasu prednost u seriji! Hoćemo li gledati srpsko-slovenačko finale Zapada?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.05.2024

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada igra Luka, problema za Dalas nema.

STRAH JE BIO BESPREDMETAN: Dončić dabl-dabl učinkom doneo Dalasu prednost u seriji! Hoćemo li gledati srpsko-slovenačko finale Zapada?

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Dalas Maveriksa ostvarili su važnu pobedu nad ekipom Oklahoma siti Tandera rezultatom 105:101 (26:23, 25:29, 31:26, 23:23), stigavši do vođstva od 2-1 u seriji polufinala Zapadne konferencije. Luka Dončić, mladi plejmejker Maveriksa, bio je jedan od ključnih igrača utakmice, ostvarivši dabl-dabl sa 22 poena i 15 skokova, uz pet asistencija i dve ukradene lopte. Osim Dončića, sjajnu partiju pružio je Pi Džej Vašington sa 27 poena, dok je Kajri Irving doprineo sa 22 poena.

I pored izvanredne igre Šeja Gildžus-Aleksandera, koji je postigao 31 poen, ekipa Oklahome nije uspela da se izbori sa snagom Dalasa. Igrači Oklahome nisu uspeli da zadrže prednost tokom meča, uprkos tome što su imali minimalnu prednost u drugom periodu.

Utakmica je bila obeleežena brojnim preokretima i dramatičnim trenucima. Igrači Dalasa su imali prednost od samog početka meča, ali je Oklahoma uspela da preokrene situaciju i stekne dvocifrenu prednost. Međutim, zahvaljujući brzom odgovoru domaćih igrača, Maveriksi su uspeli da vrate prednost na svoju stranu i zadrže je do kraja meča.

Foto: Tanjug/AP

Dvojac koji je vodio Dalas do trijumfa

 

Ključnu ulogu u završnici meča imao je Kajri Irving, čija je izvanredna igra doprinela održavanju prednosti Dalasa. Njegova visoka igračka forma u poslednjem delu utakmice bila je od presudnog značaja za konačan ishod meča.

Na kraju, Dalas Maveriksi su pokazali koncentraciju i odlučnost i zasluženo slavili na ovom meču, ostvarivši važnu pobedu u seriji.

Trenutni rezultat u polufinalnoj seriji iznosi 2:1 u korist ekipe Dalasa, a pobednik navedene serije u finalu Zapadne konferencije sastaće se sa pobednikom duela u kojem se sastaju Denver i Minestota.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading