STRAVIČAN POŽAR U LAĆARKU! Izgorela porodična kuća! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Hronika

12.05.2024

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzrok požara je još nepoznat

STRAVIČAN POŽAR U LAĆARKU! Izgorela porodična kuća! (FOTO, VIDEO)

Foto: shutterstock

U kasnim večernjim satima, oko 22 časa, na kraju Karađorđeve ulice u Laćarku, došlo je do izbijanja požara na porodičnoj kući.

 

 

Vatrogasne ekipe su odmah reagovale i požar je ugašen pre ponoći. Nažalost, kuća je pretrpela značajna oštećenja, a uzrok požara još uvek nije poznat.

Srećom, u ovoj nesreći nije bilo povređenih osoba, što je svakako olakšavajuća okolnost u ovom teškom trenutku za porodicu čiji je dom bio pogođen požarom.

 

 

Iako su vatrogasci brzo intervenisali i sprečili dalje širenje vatre, šteta na kući je evidentna. Očekuje se da će nadležne službe obaviti detaljnu istragu kako bi se utvrdio uzrok požara.

Šta raditi u slučaju požara?

Prvo što treba učiniti je kada primetite požar je pozvati 193 i dati konkretne podatke o lokaciji požara - adresu, sprat i broj stana.

Ako do požara dođe u stanu, potrebno je pozvati vatrogasce i evakuisati ukućane.
 
Ukoliko je požar zahvatio samo jednu prostoriju u stanu, zatvoriti vrata i isključiti električnu energiju, a ako je požar većeg obima, napustiti stan zatvarajući sva vrata.

Nikako ne koristiti lift prilikom napuštanja zgrade, pošto se u toku požara oslobađa gust crni dim koji sadrži otrovna isparenja koja brzo ispune okno i kabinu lifta, što može biti uzrok smrti od gušenja za sve koji se tu nalaze.

Ako je požar manjeg obima, pokušati gašenje, ali nikada ne koristiti vodu da bi se ugasio požar na električnim instalacijama i aparatima, kao ni požar izazvan benzinom ili uljem, već umesto toga koristiti aparat za početno gašenje požara tipa ''S''.

Gašenjem požara na električnim instalacijama i aparatima vodom možete biti izloženi strujnom udaru, dok gašenjem vodom požara izazvanih benzinom ili uljem možete da izazovete njegovo širenje.

Važno je i ostati smiren i ne paničiti.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading