RIGOROZNE MERE DA NEKO NE BI U OČAJU UBIO MASOVNOG UBICU UROŠA BLAŽIĆA: Porodice ulaze u sudnicu u Smederevu (FOTO+VIDEO)

Autor:

Hronika

23.05.2024

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Smederevu danas vlada opsadno stanje i pojačane su kontrole

RIGOROZNE MERE DA NEKO NE BI U OČAJU UBIO MASOVNOG UBICU UROŠA BLAŽIĆA: Porodice ulaze u sudnicu u Smederevu (FOTO+VIDEO)

Foto: Republika.rs,Instagram

U Višem sudu u Smederevu danas treba da počne suđenje Urošu Blažiću, optuženom da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet ljudi i pokušao da ubije još 20, od kojih je ranio 12.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Advokat Uroša Blažića

 

U sudnicu ulaze članovi porodica ubijenih i ranjenih u masakru kakav Srbija ne pamti. Nose majce sa likovima devetoro mladih koji su ubijeni 4. maja prošle godine.

Foto: Republika.rs

Porodica Nemanje Stevanovića

 

U Višem sudu u Smederevu se trenutno sprovode izuzetno jake mere obezbeđenja. Kontrola ulaska je vrlo rigorozna i sprovodi se na više nivoa. Pored policije, u zgradi suda i oko nje raspoređeni su i pripadnici bezbednosnih službi koji detaljno pretresaju sve posetioce. Posebna pažnja posvećuje se porodicama ubijenih kako bi se sprečilo unošenje oružja, s obzirom na ozbiljnost situacije u vezi sa zločinom koji je potresao kuće Duboni i Malog Orašja.

Foto: Republika.rs

Brat Petra Mitrovića i sestra Dalibora Todorovića

 

Uroš Blažić je na saslušanju u tužilaštvu priznao krivicu, ali u svojoj odbrani nije pokazao ni malo kajanja za počinjeni masakr, već je pokušao sebe da predstavi kao žrtvu podsmeha žitelja mesta u kojima je počinio zločin, navodi se u optužnici u koju je Tanjug imao uvid.

Foto: Republika.rs

Ranjeni Nikola Mirović

 

Suđenje kasni zbog rigoroznih kontrola i protokola koje porodice moraju da prođu.

Svi moraju da prođu i kroz metal-detektor vrata.

 Na suđenje su stigli sve porodice ubijenih mladih ljudi.

Prema stavu tužilaštva nema sumnje da Blažić, zbog svoje društvene opasnosti, težine posledice i njihovog obima, zaslužuje kaznu doživotnog zatvora koja je zaprećena za ovo krivično delo, međutim kako on u trenutku izvršenja ovog krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu njemu po Zakonu o krivičnom postupku nije moguće izreći ovu kaznu, već maksimalnu kaznu zatvora od 20 godina što je tužilaštvo i predložilo u optužnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Amer

23.05.2024 12:44

To se ovde reši tokom 'apšenja!