JOKIĆU, RAZUMEM JA TEBE, ALI GLEDAJ I INTERES SRBIJE: Dejan Tomašević OVO JE JOŠ PORUČIO Nikoli

Autor:

Sport

23.05.2024

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On sam mora da donese najbolju odluku, kaže nekadašnji centar.

JOKIĆU, RAZUMEM JA TEBE, ALI GLEDAJ I INTERES SRBIJE: Dejan Tomašević OVO JE JOŠ PORUČIO Nikoli

Foto: Starsport

Nikola Jokić

Košarkaši Srbije okupiće se za mesec dana na pripremama za Olimpijske igre u Parizu, a glavno pitanje je da li će se Nikola Jokić pojaviti i staviti na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću i svojoj zemlji. On je po eliminaciji u polufinalu Zapada NBA lige, kada je Minesota izbacila njegov Denver sa 4-3 u seriji, ponovo poručio na pitanje da li će igrati za Srbiju da "Ne zna i da mora da razmisli o tome".

Takav stav mnogi ne odobravaju i kritikuju, ali ga mnogi i razumeju zbog velikih napora tokom sezone. Jedan od onih koji imaju pravo da kažu šta misle tim povodom je proslavljeni košarkaški as Dejan Tomašević, koji je u razgovoru za Republiku poslao snažnu poruku Jokiću i celoj naciji.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Tomašević

- Mislim da ne treba da pravimo dramu. Jokić je jedan od naših najbolji košarkaša i stvari koje on radi su satisfakcija za sve. Ne treba mu stvarati dodatni pritisak, doneće on sigurno pravu odluku. Razumem ga da je danas košarka mnogo zahtevnija nego u moje vreme, imao je tešku sezonu, nije mu lako. On sam mora da donese najbolju odluku. Za sebe, ali mora da razmišlja i o interesima Srbije - rekao je Tomašević pa dodao:

- Siguran sam da Jokić i igrači koji su nosiocima u svojim ekipama imaju dodatne poteškoće da se odluče da igraju za reprezentaciju, ali to ne bi trebalo da ima veze jedno sa drugim. U moje vreme smo i mi imali naporne sezone, ali smo se odazivali. Nije se o tome ni pričalo. A svima koji se dvoume poručujem da je igranje za reprezentaciju neštonajlepše i nešto što se po završetku karijere najviše pamti.

Foto: www.profimedia.rs

Najlepše uspomene: Tomašević, Gurović i Pešić na SP 2002.

Kada su u pitanju šanse Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu, u grupi sa drim timom SAD, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira na kojem su Litvanija, Italija i Portoriko, nekadašnji centar kaže da je rano za prognose. Pre svega upravo zbog nepoznanice da li će igrati Jokić i ostali naši najbolji igrači.

- Sačekajmo da vidimo u kakvom ćemo sastavu igrati. Najvažnije je da oni koji dođu budu zdravi i da se dobro oripreme. Ako budemo u najjačem sastavu mislim da smo jedan od favorita za medalje - zaključio je Tomašević.

Podsetimo, pripreme "orlova" za let ka Francuskoj odvijaće se u tri faze, a zvanični početak je 24. juna, 35 dana pošto je Jokić završio sezonu. U Staroj Pazovi će Srbija raditi sve do 11. jula i za to vreme odigrati dve pripremne utakmice zatvorenog tipa u beogradskoj Areni. Prva provera je protiv Holandije 5. jula, a potom protiv Turske dva dana kasnije. Sledi put u Lion i duel sa Francuskom 12. jula.

Dan kasnije i let za Abu Dabi. Tamo su na programu mečevi sa Australijom 16. jula i "drim timom" 17. jula. To će biti dobra uvertira za duel dve selekcije na startu grupne faze 28. jula. Po završenom poslu u Abu Dabiju, sledi povratak u Beograd kako bi se završile pripreme. Očekuje se da će "orlovi" odigrati još jednu utamicu u Areni, ali protivnik nije poznat. Put Pariza, krenuće 24. jula, četiri dana pre prvog takmičarskog meča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Luka

24.05.2024 16:53

E neka je ostavio onu pijanduri od babe