JOKIĆU, NEMAŠ IZGOVOR, PRAVAC PARIZ: NBA as ne može da kuka, odmor mu duži od većine Srba

Autor:

Sport

20.05.2024

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo koliko danas će centar Denvera moći da se odmori pre nego što bi trebalo da se pojavi među "orlovima"

JOKIĆU, NEMAŠ IZGOVOR, PRAVAC PARIZ: NBA as ne može da kuka, odmor mu duži od većine Srba

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Nikola Jokić

Ljubitelji NBA lige sigurno su navijali da košarkaši Denvera savladaju Minesotu u sedmom meču i odu u finale Zapada NBA lige protiv Dalasa kako bi snage odmerili Nikola Jokić i Luka Dončić. Međutim, "vukovi" su ostvarili pobedu nad Nagetsima rezultatom 98:90 u dramatičnoj završnici i plasirali se u finale. Srpski centar imao je dabl-dabl učinak postigavši 34 poena uz 19 skokova i sedam asistencija, ali je deo fokusa posle poraza otišao i na reprezentaciju Srbije jer je medije u Koloradu zanimalo da li će Džoker igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Ne znam. Moram da razmislim o tome - rekao je Jokić kao i milion puta pre.

Međutim, ovaj put nema prava na izgovor i ne odazivanje selektoru Svetislavu Pešiću. Sezonu je završio ranije nego prošle godine kada je postao NBA šampion, pa će imati sasvim dovoljno vremena da se odmori do okupljanja košarkaške reprezentacije Srbije pre Olimpijske igre u Parizu. Tačnije, 35 dana što je godišnji odmor veći od onog koji ima većina Srba, a koji rade celoga života i ne zarade Jokićevu meseču planu. Pritom sličan odmor imaju i drugi NBA asovi koji nisu postavljali pitanje da li će doći u Pariz. A svakako duži odmor od recimo Marka Gudurića, Nikole Milutinova i Filipa Petruševa čiji će fenerbahče i Olimpijakos igrati na fajna-foru Evrolige.

Republika

Foto: Starsport

Guduriću se sezona završava kasnije nego Jokiću

Podsetimo, pripreme "orlova" za let ka Francuskoj odvijaće se u tri faze, a zvanični početak je 24. juna. U Staroj Pazovi će Srbija raditi sve do 11. jula i za to vreme odigrati dve pripremne utakmice zatvorenog tipa u beogradskoj Areni. Prva provera je protiv Holandije 5. jula, a potom protiv Turske dva dana kasnije. Sledi put u Lion i duel sa Francuskom 12. jula.

Dan kasnije i let za Abu Dabi. Tamo su na programu mečevi sa Australijom 16. jula i "drim timom" 17. jula. To će biti dobra uvertira za duel dve selekcije na startu grupne faze 28. jula. Po završenom poslu u Abu Dabiju, sledi povratak u Beograd kako bi se završile pripreme. Očekuje se da će "orlovi" odigrati još jednu utamicu u Areni, ali protivnik nije poznat. Put Pariza, krenuće 24. jula, četiri dana pre prvog takmičarskog meča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Bogoljub Stevanovic

20.05.2024 09:43

Neće ići