OVAKO JE IZGLEDAO TRENUTAK KADA JE NASTAO HAOS U SUDNICI: Porodice ubijenih žrtava nasrnule na ubicu! Straža momentalno izvela Blažića, roditelji pojurili za njima! (FOTO+VIDEO)

Autor:

Hronika

23.05.2024

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sudnici je nastao haos nakon što je masovni ubica uveden.

OVAKO JE IZGLEDAO TRENUTAK KADA JE NASTAO HAOS U SUDNICI: Porodice ubijenih žrtava nasrnule na ubicu! Straža momentalno izvela Blažića, roditelji pojurili za njima! (FOTO+VIDEO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Uroš Blažić i njegov otac, Radiša Blažić, su sprovedeni iz pritvora u zgradu Višeg suda u Smederevu gde se nalaze od hapšenja 5. maja prošle godine.

Okolina zgrade Višeg suda je obezbeđena velikim brojem policijskih snaga, uključujući i interventne jedinice, kako bi se osigurala sigurnost tokom pripremnog ročišta za Uroša Blažića.

 

Uroš Blažić uveden je sa pancirom i lisicama na rukama u pratnji velikog broja pripadnika policije.

Nakon što je uveden u sudnici je nastao haos, porodice žrtava su nasrnule na Blažića nakon čega su ga brzo izveli iz sudnice, kao i njegovog oca, a porodice žrtava su brzo izjurile za njima.

Pripremno ročište za Uroša Blažića zakazano je za danas uz prisustvo svih porodica ubijenih. Ispred sudnice se obavlja detaljni pretres svih koji žele da prisustvuju suđenju. Deo porodica je u crnini i nosi majice sa likovima svojih najmilijih, dok neki od njih u rukama nose fotografije ubijenih.

Podsećamo, u masakru Uroša Blažića prošlog 4. maja, oko 11 sati uveče, ubijeno je devetoro mladih iz Dubone i Malog Orašja i 12 ranjeno. Oko desetoro njih je pukom srećom izbeglo smrtonosne hice iz Blažićevog oružja.

On je hicima iz "kalašnjikova" ubio Nemanju Stevanovića (21), Lazara Milovanovića (20), Petra Mitrovića (30), Marka Mitrovića (18), Nikolu Milića (15) i Aleksandra Milovanovića (17). Potom se odvezao u selo Dubona i kod škole ubio Milana Panića (21), mladog policajca, njegovu sestru Kristinu (19) i druga Dalibora Todorovića (25). 

Psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Uroš Blažić bio potpuno uračunljiv u momentu izvšrenja zločina.

Pretresom objekata u vlasništvu njegove porodice pronađen je čitav arsenal oružja.

Urošu Blažić se na teret stavlja teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading