UROŠ BLAŽIĆ STIGAO U SUD! Roditelji skočili na masovnog ubicu i njegovog oca, straža odmah reagovala! (VIDEO)

Autor:

Hronika

23.05.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okolina zgrade Višeg suda je obezbeđena velikim brojem policijskih snaga, uključujući i interventne jedinice.

UROŠ BLAŽIĆ STIGAO U SUD! Roditelji skočili na masovnog ubicu i njegovog oca, straža odmah reagovala! (VIDEO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Uroš Blažić i njegov otac, Radiša Blažić, su sprovedeni iz pritvora u zgradu Višeg suda u Smederevu gde se nalaze od hapšenja 5. maja prošle godine.

Masovni ubica u sud je sproveden sa lancima na rukama, a u momentu u kom se pojavio, roditelji njegovih žrtava skočili su na njega. Straža je odmah reagovala i izvela Blažića.

Danas će biti održano pripremno ročište za Uroša Blažića, masovnog ubicu optuženog za ubistvo devet osoba i ranjavanje više od desetoro ljudi.


Pripremno ročište za Uroša Blažića zakazano je za danas uz prisustvo svih porodica ubijenih. Ispred sudnice se obavlja detaljni pretres svih koji žele da prisustvuju suđenju. Deo porodica je u crnini i nosi majice sa likovima svojih najmilijih, dok neki od njih u rukama nose fotografije ubijenih.

Okolina zgrade Višeg suda je obezbeđena velikim brojem policijskih snaga, uključujući i interventne jedinice, kako bi se osigurala sigurnost tokom pripremnog ročišta za Uroša Blažića.

U krvavom piru koji se dogodio 4. maja prošle godine, Uroš Blažić je ubio devet osoba, među kojima su bili tinejdžeri i mladi ljudi. Neki od ubijenih su bili Nikola Milić (14), Aleksandar Milovanović (17), Marko Mitrović (17), Kristina (18) i Milan Panić (22), Lazar Milovanović (19), Nemanja Stevanović (21), Dalibor Todorović (24) i Petar Mitrović (25), dok je više osoba teško ranjeno.

Uroš Blažić je na saslušanju u tužilaštvu priznao krivicu, ali u svojoj odbrani nije pokazao ni malo kajanja za počinjeni masakr, već je pokušao sebe da predstavi kao žrtvu podsmeha žitelja mesta u kojima je počinio zločin, navodi se u optužnici u koju je Tanjug imao uvid.

Prema stavu tužilaštva nema sumnje da Blažić, zbog svoje društvene opasnosti, težine posledice i njihovog obima, zaslužuje kaznu doživotnog zatvora koja je zaprećena za ovo krivično delo, međutim kako on u trenutku izvršenja ovog krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu njemu po Zakonu o krivičnom postupku nije moguće izreći ovu kaznu, već maksimalnu kaznu zatvora od 20 godina što je tužilaštvo i predložilo u optužnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading