MLEVENO MESO I KROMPIR U PAVLACI SPREMAN RUČAK ZA PAR MINUTA: Napravite danas OVO i provedite u kuhinji minimalno vremena!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uživaćete u ovom jednostavnom, a zasitnom i preukusnom obroku.

MLEVENO MESO I KROMPIR U PAVLACI SPREMAN RUČAK ZA PAR MINUTA: Napravite danas OVO i provedite u kuhinji minimalno vremena!

Foto: YouTube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Meso i krompir nikada ne izlaze iz mode kada je u pitanju brzinski obrok za celu porodicu. Navedena količina dovoljna je za veći obrok ako su u pitanju dve osobe, a ako vas ima više, onda duplirajte mere. U pitanju je ručak koji se pravi od krompira, mesa, kisele pavlake i malo kačkavalja za posipanje.

Sastojci:

  • 2 krompira
  • so, biber i kašika začinske paprike
  • malo bosiljka
  • 1 crni luk
  • 350 grama mlevenog mesa
  • 5 punih kašika kisele pavlake
  • kačkavalj 

Foto: YouTube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Obrok pre nego što je zapečen sa kačkavaljem

Priprema:

Potrebna su vam dva veća krompira koja treba da isečete na kolutove. Krompir posolite i pobiberite, a onda dodajte i kašiku začinske paprike. Onda dodajte i malo bosiljka. Ako volite još nešto od začina, slobodno dodajte. Krompir izmešajte rukama da se začine sjedine. Jedan veći crni luk isecite na kolutove.

Nauljite vatrostalnu posudu koja vam je potrebna za pečenje. Na dno stavite jedan deo krompira, a onda i crni luk. Zatim, crni luk pokrijte krompirom.

U posebnoj činiji mleveno meso sjedinite sa začinima. U meso dodajte kiselu pavlaku, a onda lepo sjedinite kašikom. Preko krompira stavite mleveno meso. Zagladite kašikom i jelo pokrijte aluminijumskom folijom. Stavite jelo u zagrejanu rernu i pecite pod folijom oko 20 minuta na 200 stepeni, a onda je skinite i pecite još 20 minuta. Nakon pečenja dodajte rendani kačkavalj. Stavite preko meso i vratite još pet minuta u rernu.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading