GOTOVO: Kraj najduže vladavine u istoriji fudbala! (VIDEO)

Autor:

Sport

28.04.2024

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porto ima novog predsednika.

GOTOVO: Kraj najduže vladavine u istoriji fudbala! (VIDEO)

Foto: X/Screenshot

Andre Viljaš-Boaš

Fudbalski klub Porto dobio je u subotu novog predsednika, a to će biti nekadašnji poznati trener, Andre Viljaš-Boaš. On je pobedio Horhea Nuna Pinta, koji je bio predsednik trofejnog kluba od 1982, a novi predsednik je dobio čak 80% glasova i tako prekinuo najdužu vladavinu istoriji ove igre.

Kada je preuzeo Porto, klub je bio daleko iza lisabonskog dvojca po broju nacionalnih titula, ali 42 godine kasnije, pod njegovim vođstvom, klub ima 30 titula, čak 11 više od Sportinga, a Benfika je ispred sa 38. U njegovoj eri, Porto je osvojio čak pet evropskih trofeja i dva Interkontinentalna kupa.

Jedan od tih pet trofeja osvojio je Viljaš-Boaš kao trener, Ligu Evrope 2011. Sezonu u kojoj je bio trener Porta zaokružio je sa sva tri domaća trofeja. Ovo je bio izuzetan uspeh za klub i predstavljao je vrhunac Viljaš-Boaševog rada sa ekipom, a navijači ga dobro pamte i sigurno se raduju njegovim povratkom na Dragao.

 

 

Nakon Porta, Viljaš-Boaš je vodio Čelsi, Totenhem, Zenit, Šangaj SIPG i Olimpik iz Marseja. Međutim, samo sa Zenitom je još osvojio trofeje, što svedoči o njegovom uticaju i sposobnostima kao trenera. Ono što je sigurno sa njegovim dolaskom, navijači Porta sigurno očekuju nove uspehe i trofeje za njihov voljeni klub

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading