"SUKOB RUSIJE I NATO NEIZBEŽAN" Prva reakcija Moskve na izjavu Emanuela Makrona

Autor:

Svet

27.02.2024

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Peskov je istakao da je Kremlj obratio pažnju na izjavu predsednika Francuske.

"SUKOB RUSIJE I NATO NEIZBEŽAN" Prva reakcija Moskve na izjavu Emanuela Makrona

Foto: Tanjug/AP, Pixabay.com

U slučaju ulaska zapadnih snaga u Ukrajinu direktan sukob Rusije i NATO biće neizbežan, izjavio je portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, komentarišući izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu kako Rusija ne bi dobila rat.

Peskov je istakao da je Kremlj obratio pažnju na izjavu predsednika Francuske, Emanuela Makrona, da se u Evropi diskutovalo o slanju vojnika u Ukrajinu, a njegov stav o nanošenju strateškog poraza Rusiji u Ukrajini je Moskvi takođe dobro poznat.

Foto: Tanjug/AP

 

- Generalno, ovde je sama činjenica da se razmatrala mogućnost slanja nekih kontigenata članica NATO u Ukrajinu, naravno, veoma važan novi element. Svi ostali elementi iz govora predsednika Francuske su već poznati i mi smo ih već primili k znanju - istakao je Peskov.

On je dodao i da su ruske vlasti primetile da je veoma širok dijapazon mišljenja na ovu temu, kao i da zapravo, konsenzusa nema.

Prema njegovim rečima, jedan broj zemalja koje učestvuju na događaju u Parizu zadržavaju "prilično trezvenu procenu potencijalnih opasnosti usled ovakvih postupaka i potencijalne opasnosti zbog direktnog uvlačenja u gorući sukob".

- To, naravno, apsolutno nije u interesu ovih zemalja. One moraju biti svesne toga - istakao je Peskov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading