FRANCUSKA ULAZI U RAT U UKRAJINI I POVLAČI EVROPU SA SOBOM? Makron najavio nešto što niko nije želeo da čuje

Autor:

Svet

27.02.2024

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makron je dodao da će se Francuska pridružiti češkoj inicijativi o kupovini municije za Ukrajinu.

FRANCUSKA ULAZI U RAT U UKRAJINI I POVLAČI EVROPU SA SOBOM? Makron najavio nešto što niko nije želeo da čuje

Foto: Tanjug/AP

Francuski predsednik, Emanuel Makron, je, po završetku Samita evropskih lidera u Parizu, izjavio da nije postignut konsenzus o slanju vojnika evropskih zemalja u Ukrajinu, ali je naglasio da "ništa ne treba isključiti".

- Nema konsenzusa o slanju trupa u ovom trenutku. Ništa ne treba isključiti. Učinićemo sve kako Rusija ne bi pobedila - rekao je Makron na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

On je dodao da će se Francuska pridružiti češkoj inicijativi o kupovini municije za Ukrajinu.

- Poraz Rusije je neophodan za evropsku bezbednost - poručio je Makron.

On je dodao da će evropske zemlje uvesti dodatne sankcije onim zemljama koje pomažu Rusiji da zaobiđe restriktivne mere koje su joj uvedene. Samitu je prisustvovalo oko 20 evropskih lidera koji su želeli da pošalju poruku predsedniku Rusije, Vladimiru Putinu, o evropskoj odlučnosti kada je reč o podršci Ukrajini, navodi Rojters.

Makron nije jedini koji je govorio o slanju evropskih vojnika u Ukrajinu. Naime, slovački premijer Robert Fico tvrdi da se zemlje članice NATO-a i Europske unije spremaju rasporediti trupe u Ukrajini, piše Telegraph.

Nije, doduše, izneo nikakve detalje o tome kako bi ti vojnici mogli biti poslani da pomognu Ukrajini, a komentatori smatraju da taj proruski populist verovatno samo pokušava da izazove probleme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading