"BIĆETE KRIVI" Neugodna poruka stigla na adresu Vašingtona

Autor:

Svet

27.02.2024

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džonson je raspustio Predstavnički dom na dve nedelje, a prethodno nije stavio na glasanje paket pomoći od 60 milijardi dolara za Ukrajinu.

"BIĆETE KRIVI" Neugodna poruka stigla na adresu Vašingtona

Foto: shutterstock

Poljski ministar spoljnih poslova, Radoslav Sikorski, pozvao je predsedavajućeg Predstavničkog doma SAD, Majka Džonsona, da dozvoli glasanje o novoj američkoj pomoći Ukrajini i poručio da bi Džonson bio kriv ukoliko zakon ne bude usvojen, a Rusija napreduje na bojnom polju.

U obraćanju istraživačkom centru Atlantskog saveta, Sikorski je napomenuo da je Džonson "u prošlosti toplo govorio o Ukrajini".

- Zato bih voleo da zna da ceo svet gleda šta će uraditi i ako dodatna pomoć ne bi prođe (Kongres SAD) i Ukrajina pretrpi preokrete na bojnom polju biće njegova odgovornost - istakao je poljski šef diplomatije.

Foto: Tanjug/AP

 

Džonson je raspustio Predstavnički dom na dve nedelje, a prethodno nije stavio na glasanje paket pomoći od 60 milijardi dolara za Ukrajinu, koji je izglasan u Senatu ranije ovog meseca.

- Kriminalna porodica diktatora pomaže i podržava ubilačku invaziju ruskog predsednika Vladimira Putina na Ukrajinu - rekao je Sikorski, misleći na vojnu pomoć koju Iran i Severna Koreja navodno pružaju Moskvi.  

Dodao je bi rezultat ruske pobede u Ukrajini bilo prisustvo većeg broja "siledžija" na svetskoj političkoj sceni, pozivajući Majka Džonsona da "dozvoli da demokratija ide svojim tokom".
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading