"SAMO JA MOGU SPREČITI TREĆI SVETSKI RAT" Tramp poručio da će silom uspostaviti mir u Ukrajini

Autor:

Svet

23.02.2024

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp na hrišćanskoj konferenciji u Tenesiju.

"SAMO JA MOGU SPREČITI TREĆI SVETSKI RAT" Tramp poručio da će silom uspostaviti mir u Ukrajini

Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik SAD, Donald Tramp, rekao je da će uspeti da reši sukob oko Ukrajine za kratko vreme ako pobedi na izborima, prenose RIA novosti.

- Vratićemo mir silom pre nego što preuzmem dužnost. Ubrzo nakon što pobedimo na izborima, postići ću rešenje između Rusije i Ukrajine - rekao je Tramp na hrišćanskoj konferenciji u Tenesiju.

Događaj je emitovan na američkim kablovskim mrežama.

Kako je Tramp rekao, samo on može da spreči izbijanje Trećeg svetskog rata. 

- Veoma smo blizu trećeg svetskog rata - rekao je on.

Ranije je Volodimir Zelenski u intervjuu za Fox News izrazio sumnju da će Tramp, ako pobedi u borbi za mesto američkog lidera, moći da reši sukob oko Ukrajine.

Podsetimo, Tramp je nazvao je Rusiju "ratnom mašinom" koja je pobedila Napoleona i Adolfa Hitlera, kao i većom zemljom u poređenju sa evropskim saveznicima Vašingtona u NATO-u.

- Oni su pobedili Hitlera. Pobedili su Napoleona. Ovo je ratna mašina - rekao je on, komentarišući konfrontaciju između evropskih saveznika SAD u NATO-u i Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading