"RUSI SU RATNA MAŠINA, POBEDILI NAPOLEONA I HITLERA" Tramp pozvao na povećanu potrošnju na odbranu (VIDEO)

Autor:

Svet

21.02.2024

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je dodao da je i Ruska Federacija veća od evropskih zemalja i ukazao na potrebu da saveznici Vašingtona povećaju potrošnju na odbranu.

"RUSI SU RATNA MAŠINA, POBEDILI NAPOLEONA I HITLERA" Tramp pozvao na povećanu potrošnju na odbranu (VIDEO)

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Bivši američki predsednik, Donald Tramp, na Foks njuzu nazvao je Rusiju "ratnom mašinom" koja je pobedila Napoleona i Adolfa Hitlera, kao i većom zemljom u poređenju sa evropskim saveznicima Vašingtona u NATO-u.

- Oni su pobedili Hitlera. Pobedili su Napoleona. Ovo je ratna mašina - rekao je on, komentarišući konfrontaciju između evropskih saveznika SAD u NATO-u i Rusiji.

Tramp je dodao da je i Ruska Federacija veća od evropskih zemalja i ukazao na potrebu da saveznici Vašingtona povećaju potrošnju na odbranu, jer je sada razlika sa Sjedinjenim Državama 150 milijardi dolara.

Podsetimo, Donald Tramp prethodno je rekao da ga je smrt Alekseja Navaljnog ''učinila svesnim'' šta se dešava u SAD, ali nije nikome direktno pripisao odgovornost za smrt ruskog opozicionara.

Dok je bio predsednik, Tramp je, prema navodima Rojtersa, izrazio divljenje Putinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading