IRANCI U SUZAMA POSLE POGIBIJE PREDSEDNIKA: Sve je spremno za pogrebni obred, a evo gde će biti sahranjen Ibrahim Raisi

Autor:

Svet

21.05.2024

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranski mediji objavili su snimak na kojem se vidi da su Reisijev i Abdolahijanov sanduk stavljeni jedan kraj drugog i prekriveni državnim zastavama

IRANCI U SUZAMA POSLE POGIBIJE PREDSEDNIKA: Sve je spremno za pogrebni obred, a evo gde će biti sahranjen Ibrahim Raisi

Foto: Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi, File

Pogrebni obred za iranskog predsednika, ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana i ostalih koji su nastradali u padu helikoptera, obaviće se danas u Tabrizu, glavnom gradu Istočnog Azerbejdžana, u 9.30 časova po lokalnom vremenu, prenosi Irna.

Raisijevo telo će kasnije biti odneto u Teheran, pre nego što bude sahranjeno u njegovom rodnom gradu Mešhadu, na severoistoku Irana.

Prema izveštajima iranske novinske agencije Tasnim, nakon memorijalne ceremonije u Tabrizu, biće održana još jedna u 16 časova po lokalnom vremenu u gradu Komu, osam kilometara jugozapadno od Teherana.

U Teheranu će pogrebni obred uz odavanje počasti biće održan u sredu, nakon čega će njegovo telo biti preneto u Mešhad.

Iranski mediji objavili su snimak na kojem se vidi da su Reisijev i Abdolahijanov sanduk stavljeni jedan kraj drugog i prekriveni državnim zastavama.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei juče je objavio petodnevnu žalost nakon smrti iranskog predsednika Ebrahima Raisija.

Raisi je za sobom ostavio suprugu i dve ćerke, piše AP. Helikopter u kojem su bili predsednik Raisi i Abdolahijan srušio se nedelju na severozapadu Irana, u regionu Verzegan, a pored njih dvojice, poginulo je još šest osoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading