GROM POVREDIO DESET LJUDI: Jako nevreme paralisalo grad, a onda je blizu centra puklo "odozgo" KAO DA JE BOMBA! Usledila je borba za život

Autor:

Svet

21.05.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani kažu da se ovako nešto pre nije dešavalo

GROM POVREDIO DESET LJUDI: Jako nevreme paralisalo grad, a onda je blizu centra puklo "odozgo" KAO DA JE BOMBA! Usledila je borba za život

Foto: shutterstock

Superoluja

Stanovnici nemačkog grada Drezdena ostali su u neverici nakon što je grom, usred jakog nevremena, iznenada blizu centra grada povredio deset osoba.

Najmanje deset ljudi je povređeno, od kojih četvoro teško, u udaru groma.

Dve osobe morale su da budu reanimirane, izjavio je portparol vatrogasne službe Majkl Klare za Bild.

Desetine spasilaca bilo je angažovano juče popodne u Rozen gardenu, popularnoj izletničkoj destinaciji na obalama Elbe, a koriščen je i helikopter za pretrag obale kako bi bilo utvrđeno da li ima još povređenih.

Pretpostavlja se da je grom udario u metalni brodski jarbol visok oko 2,50 metara, navodi Bild.

Početkom maja, i u Srbiji je grom šokirao stanovnike jednog sela.

U selu Bublica, gorela je kuća, koju je zapalio grom. U kući nije bilo nikoga u momentu kada je počelo nevreme. Vatrogasi iz Prokuplja su krenuli ka ovom planinskom selu, kako bi ugasili požar.

- Bila sam u donjem delu, kada je nešto puklo. Počelo je strašno nevreme, a kada sam ušla u gornji deo kuće, od udara verovatno, svetiljke na plafonu su bezmalo otpale i evo ljuljaju se - priča Vesna Kocić, koja je kraj Bubličkog jezera, prenosi Kurir.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading