LOME SE KOPLJA ZA OVAJ DEO UKRAJINE! Rusi objavili novi plan ofanzive! Ukrajinske snage PRETRPELE velike gubitke

Autor:

Svet

14.06.2024

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je naglasio da će neprijateljstva prestati odmah nakon što Kijev pristane na niz uslova koje je postavila Rusija

LOME SE KOPLJA ZA OVAJ DEO UKRAJINE! Rusi objavili novi plan ofanzive! Ukrajinske snage PRETRPELE velike gubitke

Foto: AP Mikhail Metzel, Profimedia, Printscreen

Predsednik komisije Javne komore Ruske Federacije za pitanja suvereniteta, Vladimir Rogov, izjavio je za RIA Novosti da su ukrajinske oružane snage pretrpele značajne gubitke artiljerijskog oružja na liniji fronta Zaporožje.

Navodi se da je oko dve desetine različitih artiljerijskih oruđa, uključujući i zapadne, uništeno u proteklih nekoliko dana zahvaljujući uspešnoj protivbaterijskoj borbi ruskih trupa.

Zahtevi Rusije i uslovi za prekid neprijateljstava

Podsećajući na nedavni sastanak sa rukovodstvom ruskog Ministarstva spoljnih poslova, predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je da je neophodno da Ukrajina povuče svoje trupe sa teritorije samoproklemovanih Donjecke Narodne Republike, Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti kako bi započeli pregovore.

Putin je naglasio da će neprijateljstva prestati odmah nakon što Kijev pristane na ove uslove. Takođe, istaknuto je da je potrebno da Kijev zvanično obavesti o odustajanju od planova za ulazak u NATO, a da Rusija traži neutralan, vanblokovski, beznuklearni status Ukrajine za mirno rešenje.

S obzirom na značajne gubitke artiljerijskog oružja, situacija na terenu se dodatno zahuhtava, a rešenje ovog konflikta zahteva ozbiljne diplomatske napore i kompromise sa obe strane.


Nakon što je ova informacija postala javna, očekuje se da će doći do reakcija kako sa strane ukrajinskih vlasti, tako i međunarodne zajednice.

Takođe, ova situacija može dodatno uticati na dinamiku pregovora između Rusije, Ukrajine i NATO-a, te će biti neophodno pratiti dalji razvoj događaja i eventualne posledice koje će proizaći iz ovih gubitaka na strani ukrajinskih oružanih snaga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading