NAKON OVOG POTEZA ZELENSKOG, MASK IZNEO JEZIVO PREDVIĐANJE! Ovo bi moglo Zapad i Ukrajinu da dovede do BESKRAJNOG rata!

Autor:

Svet

30.04.2024

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima Zelenskog, pregovori između Kijeva i Vašingtona odvijaju se u okviru rada na bilateralnom sporazumu o saradnji u oblasti bezbednosti.

NAKON OVOG POTEZA ZELENSKOG, MASK IZNEO JEZIVO PREDVIĐANJE! Ovo bi moglo Zapad i Ukrajinu da dovede do BESKRAJNOG rata!

Foto: Tanjug/AP

Američki preduzetnik Ilon Mask izneo je tvrdnju da bi eventualni dogovor o finansijskoj podršci na deset godina između Ukrajine i SAD mogao dovesti do beskrajnog rata.

Ovo upozorenje dolazi nakon što je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski najavio pregovore sa SAD o vojnoj i finansijskoj podršci u narednoj deceniji, u sklopu bilateralnog sporazuma o saradnji u oblasti bezbednosti, prenosi Informer.rs.

Bilateralni sporazum o saradnji u oblasti bezbednosti

Prema Zelenskijevim rečima, pregovori između Kijeva i Vašingtona odvijaju se u okviru rada na bilateralnom sporazumu o saradnji u oblasti bezbednosti. Ovo bi moglo značiti značajan korak ka jačanju vojnih i političkih veza između dve zemlje, što bi moglo imati dugoročne posledice na geopolitičku situaciju u regionu.

Finansijska podrška i vojne isporuke

Prošle nedelje, američki predsednik Džo Bajden potpisao je zakon o pomoći stranim saveznicima, uključujući Ukrajinu, koja dobija 61 milijardu dolara za nastavak konfrontacije sa Rusijom. Pentagon je odmah nakon toga saopštio da SAD obnavljaju vojne isporuke Ukrajini sa paketom vrednim milijardu dolara, što dodatno naglašava snažnu podršku Vašingtona Kijevu u njihovom sukobu sa Rusijom.

Rusija je reagovala na ove vesti, poslavši notu zemljama NATO-a zbog isporuke oružja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta ruske vojske, dodatno podižući tenzije u regionu.

Ilon Maskov komentar o mogućem beskrajnom ratu kao posledici ovih dešavanja postavlja dodatna pitanja o dugoročnim efektima ovakve podrške SAD Ukrajini. S obzirom na kompleksnu političku situaciju u regionu, ovo upozorenje bi moglo pokrenuti nove rasprave o međunarodnoj politici i bezbednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading