SKANDALOZNO: Milijarder Ilon Mask izneo šokantne tvrdnje o vojnoj pomoći Ukrajini!

Autor:

Svet

21.04.2024

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ilon Mask izražava zabrinutost zbog vojne pomoći Ukrajini

SKANDALOZNO: Milijarder Ilon Mask izneo šokantne tvrdnje o vojnoj pomoći Ukrajini!

Foto: Tanjug/AP


Milijarder Ilon Mask je javno izneo svoju zabrinutost zbog planirane vojne pomoći Sjedinjenih Država Ukrajini i drugim američkim saveznicima. Na društvenoj mreži X, Mask je istakao da ga najviše brine nedostatak izlazne strategije, te da se plaši da bi situacija mogla da dovede do dugotrajnog rata u kome bi deca bila žrtve oružanih sukoba.

- Najviše me brine to što ne postoji izlazna strategija već samo večiti rat u kome deca ginu u rovovima od artiljerije i mitraljeza ili u minskim poljima - napisao je Mask na društvenoj mreži X.



Dejvid Saks o budućnosti Ukrajine

Ova tema je privukla pažnju i preduzetnika Dejvida Saksa, koji je takođe podelio svoje mišljenje na društvenim mrežama. Saks je izrazio skepticizam u vezi sa budućnošću Ukrajine, tvrdeći da će zemlja suočiti sa ozbiljnim izazovima i da će joj biti potrebna značajna finansijska podrška kako bi izbegla potpuni poraz.

- Ove scene slavlja će izgledati posebno glupo kad Ukrajina propadne. Savezna vlada može da štampa više novca, međutim, ne može da štampa još artiljerijskih granata i raketa PVO - napisao je preduzetnik.

- Imajte na umu da su ratovi u Iraku i Avganistanu takođe počeli sa godišnjim finansiranjem od 60 milijardi dolara. Ti ratovi su na kraju koštali trilione - dodao je Saks.


Reakcija Predstavničkog doma SAD

Nakon usvajanja zakona o vojnoj pomoći, Predstavnički dom Sjedinjenih Država je izglasao paket vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od nepune 61 milijarde dolara. Ovaj potez je izazvao podeljene reakcije u javnosti, a mnogi se pitaju kakav će uticaj ova odluka imati na situaciju u regionu.

Finansijska podrška Izraelu i Indo-pacifičkom regionu

Pored vojne pomoći Ukrajini, Predstavnički dom je odobrio i značajna sredstva za Izrael i Indo-pacifički region. Izdvajanje finansijskih sredstava za ova područja pokrenulo je raspravu o prioritetima i strategiji spoljne politike SAD.

Ova dešavanja su izazvala živu raspravu o ulozi Sjedinjenih Država u međunarodnim sukobima, kao i o dugoročnim posledicama vojne pomoći za zemlje koje je primaju. Sve oči su uprte ka daljim koracima i reakcijama na globalnom nivou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading