"NIJE ISKLJUČENO, ZNAMO OPASNOST" TikToku preti zabrana rada i u Evropskoj uniji

Autor:

Svet

03.05.2024

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

TikTok nije odgovorio na zahtev medija za komentar u vreme objavljivanja.

"NIJE ISKLJUČENO, ZNAMO OPASNOST" TikToku preti zabrana rada i u Evropskoj uniji

Foto: Tanjug/P Photo/Michael Dwyer, File

Predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, je nagovestila da je zabrana TikTok-a u Evropskoj uniji opcija, tokom debate u Mastrihtu.

- To nije isključeno. Mi tačno znamo opasnost od TikTok-a - rekla je fon der Lajen, nakon što je moderator spomenuo Sjedinjene Američke Države, gde se TikTok suočava sa nacionalnom zabranom osim ako ga ne proda vlasnik, kompanija BajtDens.

Ona je odmah dodala da je Komisija "prva institucija na svetu koja je zabranila TikTok na našim korporativnim telefonima".

Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Ursula fon der Lajen

Fon der Lajen se nije pojavila u svojstvu predsednice Evropske komisije u Mastrihtu, već kao glavni kandidat centrističke Evropske narodne partije, ali je opaska došla usred niza loših vesti za TikTok u Evropi.

Prošle nedelje, TikTok je odlučio da suspenduje funkciju koja nagrađuje korisnike za interakciju sa aplikacijom TikTok Lite, nakon što je Komisija počela da ispituje tu funkciju u okviru pravilnika bloka o moderiranju sadržaja, Digitalnog pravila o uslugama (DSA).

TikTok se suočava sa posebnim istraživanjem, takođe u okviru DSA, zbog navodnih propusta u zaštiti maloletnika. Prema DSA, Komisija može narediti privremenu suspenziju usluge kao poslednje sredstvo u bilo kom slučaju.

Sama Ursula fon der Lajen navodno izbegava TikTok dok traje kampanja za drugi mandat.

TikTok nije odgovorio na zahtev medija za komentar u vreme objavljivanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading