EKSPLOZIJA NA UNIVERZITETU U SANKT PETERBURGU!

Autor:

Svet

17.05.2024

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanovnik je obavestio policiju o eksploziji.

EKSPLOZIJA NA UNIVERZITETU U SANKT PETERBURGU!

Foto: Telegram/Printscreen/Minval — LIVE

Na jednom od Univerziteta u Sankt Peterburgu dogodila se eksplozija, rekao je izvor za RIA Novosti.

U pres-službi Kalinjinskog okruga rekli su agenciji da je stanovnik Sankt Peterburga obavestio okružne vlasti o eksploziji na području Buđonijeve vojne akademije za veze.

Podsećamo, u terorističkom napadu 22. marta na Krokus siti Hol u Krasnogorsku u predgrađu Moskve, poginulo je 145 ljudi.

Ruski istražni komitet je saopštio da je uhapšeno 12 osoba osumnjičenih za napad, među kojima su četiri državljana Tadžikistana, koji su direktni izvršioci terorističkog napada.

Pored toga, u Dagestanu su privedena četiri stranca koji su učestvovali u finansiranju i obezbeđivanju oružja teroristima.

Ovo je bio najveći napad na civile u Moskvi poslednjih godina i mnoge je podsetio na tragične događaje u prestonici 2002, kada je 40 čečenskih ekstremista uzelo više od 900 ljudi za taoce u jednom pozorištu.

Ruske bezbednosne službe su na kraju upale silom u zgradu, ubacivši gas za spavanje. Tada je život izgubilo 130 talaca.

U obraćanju naciji, ruski predsednik Vladimir Putin je napad nazvao „varvarskim terorističkim aktom" i objavio da će biti oštro kažnjeni.

Napadači su pokušavali da se sakriju i odu u pravcu Ukrajine, gde su zajedno sa ukrajinskim saradnicima pripremili sve kako bi ih prebacili preko granice, kazao je ruski predsednik u obraćanju naciji.

- Naši neprijatelji nas neće zavaditi - dodao je, potvrdivši da su svi napadači uhapšeni i da će biti kažnjeni.

Mihailo Podoljak, savetnik ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, odbacio je optužbe da su napadači povezani sa Ukrajinom, rekavši da njegova zemlja nema „apsolutno ništa sa ovim događajem" i da ratuju sa regularnom ruskom vojskom na svom tlu.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading