JOVANOVIĆ PO KO ZNA KOJI PUT HEROJ PARTIZANA: Crno-beli slavili na Banovom brdu i ostavili Čukarički bez Evrope!

Autor:

Sport

17.05.2024

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan osigurao drugo mesto.

JOVANOVIĆ PO KO ZNA KOJI PUT HEROJ PARTIZANA: Crno-beli slavili na Banovom brdu i ostavili Čukarički bez Evrope!

Foto: Starsport

Fudbaleri Čukaričkog i Partizana odmerili su snage u okviru 36. kola Superlige Srbije na Banovom Brdu od 18.30. Tim iz Humske ostvario je pobedu nad Brđanima minimalnim rezultatom 1:0 i time osigurali drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona. Sa druge strane Čuka je ostala bez šansi za Evropu. Jedini strelac na meču bio je Ksander Severina u 55. minutu.

Domaći su imali prvi šansu i to u sedmom minutu. Sambu Sisoko je oduzeo loptu gostima, krenuo po desnoj strani, a onda u sredini uposlio Vinsijusa Mela. Brazilac je bio u odličnoj šansi, ali mu je loptu uzeo Gajas Zahid.

Odličnu šansu su domaći imali i u 14. minutu. Marko Docić je na levoj strani uposlio Đorđa Ivanovića, koji je ušao u kazneni prostor i šutirao po zeemlji. Golman Aleksandar Jovanović je zakačio loptu koja je za malo pored ststive otišla u korner.

Prvu šansu su crno-beli imali u 23. minutu. Leonard Ovusu je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored gola. Samo minut kasnije se istakao golman Partizana. Ivanović je uposlio Mela, ali je šut Brazilca odbranio golman Partizana. Nekoliko sekundi kasnije je Jovanović odbranio i šut Ivanoviću.

U 45. minutu je Đorđe Ivanović izašao sam ispred golmana Jovanovića, šutirao je, ali je golman Partizana odbranio. Ipak, pomoćni sudija je signalizirao ofsajd.

I opet se potvrdilo nepisano fudbalsko pravilo da posle neiskorišćenih šansi sledi kazna. Domaći su kažnjeni u 55. minutu kada su izgubili loptu na svojoj polovini, a ona je došla do Aranđela Stojkovića. Ovaj je na levoj strani video Ksandera Severinu, koji je ušao malo u kazneni prostor, a onda šutirao precizno i pogodio mrežu. Severina je bio strelac i u prošlom okršaju ova dva tima na Banovom brdu.

Domaći se nisu predavali i imali su odličnu šansu u 69. minutu. Docić je centrirao sa leve strane, a u šansi su bili Ivanović i Tošić. U 76. minutu su gostujući navijači ubacivali baklje u teren, pa je meč na kratko prekinut. Srećom, brzo je nastavljen. Mogao je Čukarički do izjednačenja u 82. minutu, ali Stanković nije iskoristio šansu. “Brđani” su meč završili sa 10 igrača jer je u petom minutu nadoknade direktan crveni karton dobio Marko Docić. On je oborio Sameda Baždara koji je bio u šansi za gol. Sudija se nije mnogo dvoumio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading